streda 24. apríla 2013

Spotrebované produkty #3

Po prvej a druhej nasleduje tretia časť ságy o spotrebovaných produktoch zameraná na telovú kozmetiku a v konečnom súčte s nie veľmi pozitívnou bilanciou. Nuž, c`est la vie...



Clinique Deep Comfort Body Lotion (400 ml) – hydratačné telové mlieko s obsahom extraktu aloe vera a jemou vôňou. Mega balenie, ktoré však vydržalo ledva dva mesiace. Mlieko je totiž dosť riedke a pre pocit dostatočnej hydratácie je ho potrebné aplikovať väčšie množstvo. Flakón s pumpičkou je praktický. Vzhľadom na jeho cenu nepočítam s okamžitou kúpou, ale ju ani v budúcnosti nevylučujem. Druhý raz by som ho však používala skôr v lete, keď mi stačí aj menej výdatná hydratácia. 

Pure Fiji Body Butter Mango Infusion (množstvo neuvedené, testovacia dávka, cca 20 ml) – telový krém s textúrou masla som dostala v goodies bag na EMMA Dance Day 2012. Zaujalo ma na ňom všetko – intenzívna, ale nie prisilná ani umelo pôsobiaca vôňa, ktorá sa preniesla až na pyžamo (keby ho neperiem, tak vonia asi dodnes); hustota produktu, ktorá spôsobila, že toto malé množstvo krému mi vydržalo na viac ako dve použitia a vysoká úroveň hydratácie, ktorú mi poskytol (dokonca aj na kolenách a lakťoch!). Ak by som vedela, kde predávajú balenie v klasickej veľkosti, určite sa tam dostavím. Zatiaľ tápem. 

Nivea Pure & Natural Spevňujúci krém (300 ml) – s BIO arganovým olejom a výťažkami z plodu lopúcha (a k tomu 95% ingrediencií prírodného pôvodu). Krém som si kúpila na základe spokojnosti so vzorkou, ktorú doniesol Hubbs v nejakom reklamnom balíčku. A bola som spokojná aj počas dlhodobého používania tohto krému. Spevňujúci efekt... neviem, nemôžem hodnotiť, ale kvôli nemu som si ani tento krém nekupovala. Hydratoval dostatočne, nelepil a mal príjemnú vôňu – sviežu verziu tej klasickej „niveovskej“. Pomer kvalita/cena je u tohto produktu priam neskutočný. Určite si ho kúpim znova, aj keď nie hneď. 

Avon Planet Spa Thailand Lotus Flower Luxuriously Light Body Soufflé (200 ml) – telový krém (alebo nákyp? Aspoň podľa názvu áno) s kvetom thajského lotosu. Je veľmi jemný, hustý, akoby našľahaný a má krásnu bieloperleťovú farbu. Dobre sa rozotieral, na pokožke síce nechával mastný film, ale nie nadlho. Veľmi silnú sladkú vôňu hodnotím ako mínus, po čase ma naozaj omrzela. Veľmi suché miesta na tele (v mojom prípade nohy od kolien dole) nehydratoval dostatočne. Normálnej pokožke by však mohol vyhovovať. Neviem, či ho Avon ešte má v ponuke, ale aj keby áno, neobjednala by som si ho.

Avon Planet Spa Himalaya Goji Berry Shower Gel (150 ml) – sprchovací gél s hydratačnými čiastočkami. Pekne voňal aj penil, pokožka po použití nebola vysušená. Balenie bolo praktické na cestovanie. Keďže nesledujem katalógovú ponuku a sprchovacie gély rada striedam, k tomuto sa už nevrátim. 

Neutrogena Anti-aging Hand Cream SPF 25 (50 ml) – krém na ruky dostupný v lekárni či v drogérii. Kupovala som ho v lete, zaujal ma hlavne vysoký ochranný faktor. Inak na tomto kréme ťažko hľadám pozitíva. Mastný, veľmi dlho mu trvá, kým sa vpije a aj tak som mala pocit, že sa nevsiakol úplne, ale že „sedí“ na pokožke, ale samotnú ju nehydratuje. Navyše silná vôňa mi po čase vyslovene prekážala. K tomuto krému sa určite nevrátim. 

Sanoflore Douche des Delices Organic Hibiscus Petals (200 ml)  – sprchovací gél s extraktom z kvetov ibišteku certifikovaný BIO a ECOCERT, bez mydla, bez farbív a bez parabénov. Kúpila som si ho zapečatený, čiže vôňu som objavila až doma... a nesadla mi. Inak mu nemám čo vytknúť, nevysušoval pokožku, pekne penil (čo u bio výrobkov nebýva zvykom) a nakoniec ani tá vôňa neostala na pokožke veľmi dlho. Napriek tomu ma k ďalšej kúpe nepresvedčil. 

Nivea Invisible for Black & White (35 ml) – antiperspirant v spreji pochádza z už spomenutého  reklamného balíčka. Je to mini balenie, ktoré som si pribalila do športovej tašky a používala na cestu domov po športovaní (pilates, badminton). Na tento účel mi vyhovoval; to, ako by som bola spokojná pri celodennom používaní (a hlavne, ako plní svoj reklamný sľub – nezabieliť čierne oblečenie a ochrániť biele oblečenie pred žltými škvrnami), už asi nezistím. Keďže spôsob aplikácie sprejom nie je môj obľúbený, normálne balenie tohto prípravku si nekúpim. 

Sanoflore Huile des Delices (125 ml) – suchý telový olej na telo, tvár a vlasy s certifikátom BIO a ECOCERT. Kúpený v záchvate dovolenkového ošiaľu s tým, že ho budem používať v lete namiesto telového mlieka. Lebo vonia tak letne a v prípade potreby môže poslúžiť na upokojenie a vyživenie pokožky po opaľovaní. Až na to, že ja sa (dobrovoľne) nikdy neopaľujem. A do vlasov som si ho tiež nedávala (majú sklon mastiť sa aj bez toho). Nebudem to naťahovať – pochopila som, že telové oleje a ja, to nikdy nebude love story. Je to kvalitný produkt, ktorý má svoju cieľovú skupinu, ale ja do nej (možno na moju škodu) nepatrím. Preto sa do ďalšej kúpy rozhodne nehrniem.

Tak toto boli posledné monotematické spotrebované produkty, ďalšie epizódy budú pestrejšie, "z každého rožku trošku".

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.