štvrtok 11. júla 2013

RECENZIA: Clinique High Impact Extreme Volume Mascara

Minulý týždeň som sľúbila recenziu mascary High Impact Extreme Volume od Clinique a dnes nastal ten deň D, kedy sa na ňu pozrieme zblízka. Táto kúpa bola motivovaná faktom, že High Impact Mascara od rovnakej značky patrí medzi moje best mascary ever, preto ma logicky zaujímalo, či sa pridaním prívlastku "extreme volume" dá  niečo vylepšiť.


Vonkajší papierový obal je zdobený kvetmi pastelových farieb na bielom obale, mne sa teda osobne viac páčilo, keď bola podkladová farba krémová (do žlta), ale to je len moja preferencia a kvôli obalu si mascaru určite nekupujem. Na obale nájdeme všetky dôležité údaje ako napríklad to, že sa jedná o odtieň 01 Extreme black a že objem produktu je slušných 10 ml.


Samotná mascara má hladký strieborný obal s tmavozeleným pruhom a bielymi písmenami. Sám osebe je strieborný obal veľmi elegantný, ale ostávajú na ňom dosť viditeľné odtlačky prstov. Milovníci daktyloskopie by si prišli na svoje. Pre niekoho, kto má rád svoje veci "clean", by to mohlo spôsobovať mierne šoky, ja som si už na to zvykla.


Kefka je tvorená krátkymi nahusto umiestnenými plastovými hrotmi a v pomere k celému aplikátoru je pomerne veľká, tvorí takmer jeho polovicu. Naberá primerané množstvo farby, prvé dva razy som ju musela pred použitím síce prejsť papierovou vreckovkou, lebo hmoty bolo až príliš, ale ďalej už to bolo OK. Špička kefky nie je plochá (skosená), ale zaoblená a aj na nej nájdeme malinké plastové hroty. Priznám sa, že účel som celkom nepochopila, lebo riasy vo vnútornom kútiku si zvládam nalíčiť spolu s ostatnými a keď som si tým zakončením skúsila nalíčiť spodne riasy, výsledkom boli zlepené mušie nohy.

Ako si však poradila High Impact Extreme Volume s hornými riasami? Kým odpoviem na túto otázku, najprv pár slov o tom, aké mám riasy a čo sú pre mňa tým pádom podstatné kritériá pre výber mascary. Moje riasy sú pomerne dlhé, ale v kategórii hustoty by sa určite neumiestnili na popredných miestach. Preto hľadám prioritne objem a zahustenie. Moje oči by sa dali popísať ako hlboko posadené ("hooded" alebo "deep set") a horné viečko aj riasy sú v kontake s nadočnicovým oblúkom, preto je pre mňa dôležité, aby sa mascara naň neotláčala. A v neposlednom rade, keďze používam klieštiky na riasy, záleží mi na tom, aby  pomohla udržať natočenie rias (najlepšie celý deň). K tomu samozrejme vyžadujem, aby sa nerozmazávala alebo neopadávala počas dňa ako sadze a nerobila zo mňa pandu. 

Vo všetkých bodoch mascara High Impact Extreme Volume splnila zadanie (dodá objem, zahustí, dokonca predĺži riasy, neotláča sa a neopadáva a aj s udržaním natočenia rias som spokojná), napriek tomu si nemyslím, že je lepšia ako môj obľúbený starší model. Problém je totiž v označení extreme volume. Objem síce dodáva a dokonca slušný, ale nie väčší ani extrémnejší ako "obyčajná" High Impact. (Chcelo by sa mi povedať, že asi mal niekto na marketingu veľké oči a videl extrémny objem tam, kde bol len objem...). Ale v podstate to je jediné mínus, ktoré na tejto mascare vidím. Ak by som predtým neskúsila High Impact a neporovnávala, mohla by som ju označiť za skvelú; takto ju radím do kategórie veľmi dobrá. Odporučila by som ju všetkým, ktoré majú podobný typ rias ako ja a ktoré ešte nenašli svoju it-mascaru - možno práve toto je ona.

Na záver by sa asi patrilo dať foto bez a s mascarou, ale zatiaľ som neprišla na to, ako si odfotiť oko tak, aby z neho neho nebola jedna šmuha... takže buďte zhovievavé, možno do ďalšej podobnej recenzie na to prídem.  

2 komentáre:

  1. Dobrý deň,

    veľmi pekne by som poprosila o radu ku Vašej TOP mascare High Impact Mascara. Môj veľký problém spočíva práve v obtisknutí na horné viečko, keďže aj ja mám hlboko vsadené oči. Takže tento údaj je pre mňa smerodatný :-)

    Takže len jedna otázka - či používate klasicko klasickú High Impact Mascara alebo rovnomennú s prívlastkom vodeodolná.

    Veľmi pekne ďakujem :-) Romi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, Romi,

      Pouzivala som obe verzie a obe su rovnako dobre, neotlacala sa mi ani jedna.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.