štvrtok 19. septembra 2013

Lakotéka #5: New In - Kiko a Clinique

Minulý mesiac som článok o lakoch na nechty vynechala a v tomto som plánovala vrátiť sa k téme predstavením ďalšej skupiny lakov so spoločným menovateľom, ale nejako (?) sa stalo, že dva nové pribudli a tak prednosť dostane "new in".


Lak Kiko Nail Lacquer v odtieni 362 som si priniesla z dovolenky v Taliansku. Návšteva obchodu tejto značky na Sicílii ma zastihla úplne nepripravenú. Kto mohol čakať, že v jedenásťtisícovom mestečku budú mať aj takúto vymoženosť. Pocit "veď ja vlastne nič nepotrebujem" sa miesil s "som v Kiko a nič si odtiaľto neodnesiem?". Keďže ich portfólio vôbec nepoznám, voľba padla na lak na nechty a balzam na pery (okrajovo som ho spomenula tu). 


Tento lak tak trochu klame telom - vo fľaštičke sa javí ako sýtoružový s výrazným červeným nádychom, na nechtoch (a nakoniec aj na fotke) sa tá ružovosť stiahne do úzadia a prevládajú červené tóny. Ale našťastie to nie je žiadna banálna plochá červená, ale výrazná bez toho, aby bola krikľavá. Na krátkych nechtoch vyzerá náramne. Nelakuje sa úplne najjednoduchšie, štetec je hustý a naberá dosť veľa farby. Lakovala som zatiaľ vždy dve vrstvy (+ nadlak), ale nabudúce skúsim jednu a myslím, že vysledku to neublíži. Výdrž hodnotím veľmi kladne - po piatich dňoch malé poškodenie na okraji nechta na palci, s opravou by to určite vydržalo nejaký deň-dva (ale ja som to odlakovala na komplet, lebo túžba po zmene bola silnejšia). 

Druhá novinka je tak čerstvá, že viac ani nemôže byť. Áno, ide o A Different Nail Enamel značky Clinique v odtieni 09 Black Honey, nadobudnutý počas tohtoročných Dní Marianne. Hneď najbližší lakovací deň (nedeľa) som po ňom siahla.   


Tento lak je stelesnená elegancia. Soooo chic! A teraz myslím nielen flakón (sklo a kov je moje obľúbené kombo), ale hlavne tú červenočiernu (alebo čiernočervenú?) farbu. Veľmi mi pripomína odtieň 21 Cerise Noire od Bourjois (aspoň vo fľaštičke, nalakované som ich neporovnávala). A lakuje sa rovnako komplikovane. Štetec je úplná klasika, ale naberá príliš veľa farby, otierať ho len z jednej strany určite nestačí. Prvá vrstva zanechá na nechtoch neurčitú špinavočervenú stopu, ale s druhou vrstvou sa začnú diať veci. Zrazu je farba presne taká ako má byť. I keď nabudúce budem lakovať radšej za denného svetla, lebo umelé je veľmi milosrdné k nerovnomernému rozptýleniu farby a cez deň sa všetko ukáže. Výdrž neviem zatiaľ celkom zhodnotiť (to je nevýhoda písania článkov "en live"), je streda večer a až na nutné malé opravy na okrajoch nechtov si lak drží formu. Dúfam, že ju udrží do piatku večera (budem na cestách a lakovacie propriety si určite neberiem). Výsledok doplním po návrate domov.

Edit 21. 9. 2013 večer: napriek opravám bol lak už vo štvrtok večer na dvoch miestach mierne poškodený a v piatok počas dňa ešte zopár kazov pribudlo. Takže konečný verdikt - výdrž tri dni, hodnotím ju priemerne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.