štvrtok 26. septembra 2013

RECENZIA: Make-up Lancôme Teint Idole Ultra 24h

Po tomto make-upe som zatúžila, odkedy som pred rokom či dvoma videla naň reklamu v nejakom zahraničnom časopise. Okrem nádherného spracovania ma zaujala aj vetička o tom, že k dispozícii je 18 odtieňov. To je pre mňa, v tomto smere náročnú zákazníčku, vždy plus. Jeho kúpu som ale stále odkladala, vždy bolo niečo, čo dostalo prednosť. Zmenili to až tohtoročné Dni Marianne. Po desiatich dňoch používania nastal čas na jeho recenziu.


Strieborný papierový obal s reliéfnou ružou a čiernym písmom v sebe skrýva štíhly flakón z matného skla. Pod vrchnákom z čierneho priehľadného plastu sa nechádza čierna dávkovacia pumpička. Celok pôsobí elegantným dojmom. Obsah flakónu je štandardných 30 ml. Z ponúkaných odtieňov (samozrejme, že v Marionnaud nemali všetkých 18) som si vybrala 010 Beige Porcelaine, ktorý mi prišiel tak akurát, nielen čo sa týka svetlosti, ale aj pomeru žltých a ružových podtónov.

Na aplikáciu sa mi najlepšie osvedčil štetec Expert Face Brush od Real Techniques, i keď ani ostatné dva štetce na make-up, ktoré vlastním, nie su v tomto smere márne. Na pokrytie tváre potrebujem cca jeden a pol dávky z pumpičky. Tento make-up dosť výrazne vonia a to je vec, ktorú až tak neocením. Rozumiem, že každý make-up je nejako parfumovaný, ale toto je pre mňa tak na hrane. Nie že by som ho kvôli tomu prestala používať, ale jednoznačne by som sa bez tohoto "bonusu" zaobišla.


Make-up sľubuje výdrž a komfort trvajúce 24 hodín bez nutnosti korekcie a (citujem) "božskú dokonalosť" (nekecám, fakt je tam divine perfection). Pri takýchto tvrdeniach si hovorím, že niekto v marketingu si musel dať niečo do nosa. Ďalšia vec - kto má na sebe make-up počas 24 hodín? Možno letušky na transkontinentálnych letoch a ešte pár povolaní by sa našlo. My dievčatá z kancelárie to rozhodne nie sme. Ja by som celkom ocenila, keby vydržal polovicu. Neprepúdrovaný sa leskne (trochu na nose a na čele) už po cca ôsmich-deviatich hodinách. Takže pre istotu radšej púdrujem, aby vzdržal bez ujmy celý pracovný deň. Vzhľadom na to, že tento make-up nepatrí k rozjasňujúcim (ale nie je ani úplne matný), odporúčam použiť púder s rozjasňujúcim efektom (napr. Razor Sharp od Urban Decay). Zmatňujúci by v kombinácii s týmto make-upom mohol na tvári vytvoriť dojem "niekto mi dal po tvári vreckom múky".



Krytie make-upu je stredné, čiastočne prekryje aj rôzne nedokonalosti. Je určený pre všetky typy pleti (na obale sa uvádza, že dokonca aj pre citlivú - tam neviem, či nebude napr. tá parfumácia na prekážku). Mám zmiešanú pleť so sklonom k dehydratácii a pri používaní tohoto make-upu necítim žiadny diskomfort - nesťahuje moju pleť, nelezie do záhybov a nevytvára efekt masky - čo sa u niektorých dlhotrvajúcich make-upov môže stať. Navyše má nemastné zloženie a obsahuje SPF 15.  

Podčiarknuté, zhrnuté - až na malé výhrady (parfumácia, výdrž) som s týmto make-upom určite spokojná a som rada, že som sa k nákupu konečne odhodlala.


4 komentáre:

  1. veľká vďaka za toto "rivjú" .... asi vyskúšam ... používala som v minulosti Adaptive od Lancome, ale prestali vyrábať (alebo sa len tak vyparil) .... chcela by som sa opýtať, sú si aspoň podobné? Adaptive zanechával krásny saténový vzhľad, proste bol božský .... vďaka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohuzial, ten Adaptive vobec nepoznam, takze ti neviem odpovedat.

      Odstrániť
  2. Skvelá recenzia, čakala som však, že tento make-up zakryje totálne všetko. Ja potrebujem hlavne niečo, čo by dokázalo poriadne zamaskovať akné. A tých odtieňov je ako píšeš celkom dosť, akurát by som chcela vedieť, či sú doružova alebo dožlta, mne totiž tie dožlta vždy oxidujú naoranžovo.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Amen.
    Akurát to krytie sa mne osobne zdá dostatočne vysoké... ;)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.