štvrtok 24. októbra 2013

Lakotéka #6 - Hlavne nenápadne

Po dvoch new in-och (tu a tu) sa opäť vraciam k tématickým lakovacím článkom. Dnes to bude o lakoch, ktoré ja osobne zaraďujem medzi neutrálne. Nie úplne nude, na to je hlavne ten posledný príliš výrazný, ale siaham po nich vtedy, keď chcem, aby moje nechty pôsobili upravene bez toho, aby strhávali na seba pozornosť. Poďme si ich postupne predstaviť. 


Essie Topless & Barefoot pochádza zo staršej jarmej kolekcie, o jeho súkmeňovcoch som písala ešte v apríli. Tento odtieň je nude v pravom zmysle slova. Je v ňom o kúsok viac žltej, než by ideálne zodpovedalo môjmu farebnému typu, ale nepôsobí to rušivo. Hoci štetec je z tých menších, lak nanáša rovnomerne (dve vrstvy sú nutnosťou) a nerobí diery. Výdrž je priemerná, tri-štyri dni.


Ďalej tu máme lak Mavala v odieni 164 Rose Dust. Na fotke ktovie prečo vyšiel viac do siva, ale je béžový s púdrovo ružovým podtónom (odtiaľ nejho názov) a veľmi jemným sotva postrehnuteľným strieborným shimmerom. Farebne mi sedí viac ako predchádzajúci. S lakovacími vlastnosťami sú na tom však veľmi podobne, aj tu je nanášanie easy záležitosťou a aj výdrž je rádovo rovnaká.


Tretím lakom z tejto skupiny je 230 Clay-ton My Hero od Catrice. Netuším, či pochádza z limitovanej edície alebo z permanentnej kolekcie, posunula mi ho kamoška, ktorá si nechty nelakuje a dostala ho v nejakom kozmetickom balíčku od DM. Priznám sa, nebyť jej, asi by som sa s týmto lakom nestretla. Farebne sa radí k béžovým, ale má kaki nádych a obsahuje zlatý shimmer, našťasie veľmi nenápadný. Vo výsledku je to ale celkom pekný neutrálny odtieň. S aplikáciou je to už horšie, z pohodlnosti dávam dve vrstvy, ale určite by pre rovnomernosť zniesol aj tretiu. Čierny vrchnák je príliš široký a celkom zle sa s ním pri lakovaní manipuluje. Výdrž je OK, dlhšie ako štyri dni som to ani neskúšala, lebo ma po takej dobre prestane baviť a mám chuť na niečo iné.


Posledným z tohto kvarteta je lak, ktorý som už vychválila medzi svojimi TOP výrobkami. Gouda Gouda Two Shoes z holandskej kolekcie od OPI je stále môj miláčik, na ktorého nedám dopustiť. Puristi by asi namietali, že farebne nemá s predchádzajúcimi troma veľa spoločného a ja vlastne súhlasím. Napriek tomu ho zaraďujem medzi neutrálne tóny, lebo podľa mňa je veľmi univerzálny a hodí sa ku všetkému. Keby som sa mala vzdať všetkých svojich lakov okrem jedného, nechala by som si práve tento. Kombinácia tónov staroružovej a hnedej s medeným shimmerom znie síce všelijako, ale výsledok je veľmi decentný. Lakuje sa veľmi dobre, akurát na končekoch nechtov si musím dať pozor, lebo sem-tam urobí dieru a potom to vyzerá ako olúpané (brrr). S mini opravami na končekoch vydrźí minimálne týždeň. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.