štvrtok 17. októbra 2013

TAG: Práve teraz

Práve teraz som dostala nápad urobiť TAG s názvom "Práve teraz". Baví ma, lebo spája v sebe beauty aj non-beauty témy. Úvodnou fotkou sa ešte na skok vraciam do nedávnej minulosti, do Írska - je to begóniový záhon zo záhrad Powerscourt Gardens, ktoré sú právom nazývané aj írske Versailles. Napriek tomu, že nie som botanik ani záhradník, uchvátili ma. Ale ako som už napísala, Írsko je minulosťou, poďme sa venovať tomu, čím žijem práve teraz.


Knihy:
Priebežne čítam knihu o tehotenstve s názvom La grossesse des paresseuses (dalo by sa preložiť ako "Tehotenstvo pre lenivé") - nie že by som bola vyslovene lenivá, ale tá kniha je napísaná stručne, jasne a výstižne, nie sú tam žiadne omáčky a rozplývania sa a to je to, čo mne vyhovuje. Zároveň je vtipná a nesie sa v duchu "kvôli tomu, že sa stanete matkou, neprestaňte byť ženou, partnerkou, manželkou, kamarátkou". Popri nej čítam vždy niečo iné, minulý týždeň som začala čítať knihu od mojej obľúbenej francúzskej autorky Fred Vargas - L`homme à l`envers. (Pod názvom Muž naruby vyšla aj v Česku a na Slovensku.) Z hľadiska žánru ide o detektívku a zatiaľ mám za sebou prvú tretinu. Hoci ide viac o "kecaciu", než o akčnú krimi, baví ma. Nebudem ju chváliť vopred, lebo niekedy stačí málo a dobre rozbehnutá kniha sa zasekne, ale táto vyzerá sľubne.


Hudba:
Nejako som si odvykla počúvať rádio (naozaj nie je aké), jedine cez weekend k vareniu si zvykneme pustiť cez net české Expresradio. Ale mám svojich obľúbencov, ktorých sledujem prostredníctvom youtube. John Legend je jedným z nich. Nedávno vydal nový album s názvom Love in the Future a aktuálnym singlom je All of Me. Hudba, slová aj vizuál sú podľa mňa dokonalé.


Parfum:
Nič sa nezmenilo, YSL In Love Again je stále aktuálny. Občas pričuchnem k nejakej vzorke, ale nič vynimočné som neobjavila, až...

  
Make-up:
Pomaly ale isto sa dostávam na koniec svojich dvoch paletiek Clinique a Lancôme, striedam ich a kombinujem a je to celkom zábava. Jednotkou je u mňa momentálne make-up Teint Idole Ultra 24h od Lancôme, do ktorého pridávam kvapku Touche Éclat Foundation od YSL pre glowy effect a je to super kombinácia. Najčastejšie používam lícenky Clarins Éclat Minute Blush a Vichy Oligo 25 Blush Mousse.


Čo teraz nosím:
Šaty. Zmestím sa do nich a sú pohodlné. K nim nejaké farebné viacdenové pančuchy a jesenný chlad ma nezastaví. A objavila som jeggings - tiež super vecička.

Jedlo:
Chutí mi veľa vecí, ale keďže je sezóna, ulietavam na oranžovej tekvici. Najradšej ju mám vo forme krémovej polievky.

Guilty pleasure:
Starostlivosť o moju osobu - za posledný týždeň som stihla návštevu kozmetického salóna (Energizujúcu kúru so sibírskym ženšeňom v salóne Laurentis môžem len odporučiť), kaderníčky aj nechtového štúdia. Jednoducho - baví ma, keď je o mňa dobre postarané.

Ničí ma...
Nie že by ma to vyslovene ničilo, ale jeseň ani zimu veľmi nemusím, takže ako každý rok, aj teraz uvažujem, či bude lepšia hybernácia alebo odlet do teplých krajín :-) Zatiaľ si aspoň užívam babie leto.

Radujem sa z...
Každého dňa. (Aj keď to asi znie ako fráza.)

Teším sa na...
Jar.

Wishlist
Ten aktuálny sa nachádza tu.

Čo sa mi preháňa hlavou:
Či bude tento TAG niekoho zaujímať - dúfam, že áno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.