sobota 22. februára 2014

Lakotéka #10: New In - Deborah Lippmann & OPI

Dve muchy jednou ranou, taký podtitul by mohol mať dnešný článok. Prečo? Pretože zodpovedá spôsobu, akým som sa dostala k lakom, o ktorých budem dnes písať. To si tak browsujem jedného večera po Beautybay a zisťujem, že vybrané laky Deborah Lippmann sú ponúkané so zľavou 40%. A ten z môjho wishlistu je medzi nimi. No a potom prišiel známy syndróm "jednej položky v košíku" a moje zistenie, že aj na niektoré laky OPI je "akcoška". Áno, aj na ten z môjho wishlistu. Netrvalo dlho a už boli na ceste ku mne. Kiežby aj iné veci v živote boli takto jednoduché.  


Ridge Filler od Deborah Lippmann je podkladový lak na vyrovnanie nerovností na povrchu nechta. Okrem toho nechtu dodá matný vzhľad. Podlak má jemnú krémovú farbu a dá sa nosiť aj samostatne, nechty vyzerajú upravene a keďže stačí jedna vrstva, je to super trik, ak nemáte čas na kompletnú manikúru. Ako podklad je výborný, jediný necht, ktorý nedokázal vyrovnať, je ten na palci ľavej ruky - ten s najnerovnejším povrchom. Ešte jedna poznámka - tým, že nie je priehľadný, trochu "kradne" alias skresľuje farbu laku, ktorý naň aplikujem. V druhej vrstve farebného laku sa to síce vyrovná, ale kto je zvyknutý lakovať len jednu vrstvu farebného laku, môže ho to zaskočiť.



Druhou novinkou je lak od OPI s názvom You Don`t Know Jacques! Pôvodne súčasť limitovanej edície venovanej Francúzsku, pre veľký úspech sa dostal do permanentnej kolekcie. Ani sa tomu nedivím. Jedná sa o chic mix hnedých a sivých tónov, vo flakóne prevládajú teplejšie hnedé tóny, na nechtoch potom tie sivé (čo sa mi aj farebne viac hodí, takže super). K lakovaniu nemám výhrady, štetec tejto značky mi vyhovuje, lak je z tých hustejších, ale na nechte sa "rozleje" rovnomerne. Výdrž je taká "podľa okolností" (na tmavom laku je vidno aj najmenšie odlúpnutie), ale povedzme, že v lepšom prípade tie tri-štyri dni zvládne, potom treba opravovať alebo odlakovať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.