štvrtok 27. marca 2014

Denná starostlivosť o pleť - jar 2014

Od posledného článku na tému beauty routine už prešli viac ako tri mesiace, takže je načase aktualizovať a pozrieť sa na produkty, ktoré sú takpovediac mojím denným chlebom. Alebo presnejšie denným chlebom mojej pleti.


Moje zvyky sa nemenia - deň začínam s pleťovým tonikom/ vodou. V súčasnosti je to Lotion Apaisante Physiologique, teda upokojujúce fyziologické tonikum od La Roche-Posay obsahujúce termálnu vodu z rovnomenného prameňa, ktoré som zaradila do predchádzajúceho wishlistu a ktoré moje očakávania nesklamalo. Neobsahuje alkohol, jemne čisto vonia a pleť výborne osvieži. Je to taký nežný wake-up call

Po ňom nasleduje budíček pre očné okolie. Očné sérum All About Eyes od Clinique sa už na blogu objavilo, nebola som z neho na vetvi, ale nebol to ani úplný prepadák. Ako darček k nákupu som dostala toto mini balenie a rozhodla som sa ho zaradiť do rannej rutiny. Dôvod je prozaický - moje noci sú vďaka bábätku jednak krátke a jednak prerušované a rána bývajú ťažké. Táto vecička vďaka svojmu kovovému aplikátoru vo forme guľôčky doslova prebudí okolie očí a nemám ani žiadne kruhy či vačky.

O ďalších dvoch pripravkoch mojej dennej starostlivosti ste sa mohli dočítať v samostatných recenziách. Pleťové sérum Caudalie Vinosource Sérum S.O.S Désalterant (recenzia tu) môžem už teraz pasovať za jeden z mojich objavov roka 2014 a krém Wild Rose 24-h Moisturising & Brightening Cream od Korres (recenzia tu) je tiež veľmi vydarený kúsok.

V kategórii balzamov na pery zatiaľ nič nového. Keďže väčšinu dňa trávim doma, nemám problém používať téglikové balzamy a to vždy, keď je to potrebné. Momentálne používam Ultimate Lip Balm od značky Sephora - ráno, cez deň, večer... je to aj tak trochu zámer, otvorený už ho mám dosť dlho a čím skôr ho miniem, tým skôr môžem načať nejaký nový zo svojich zásob.

Večerné čistenie pleti je stále spojené s menom/značkou Shu Uemura. Obsah flakóna nebezpečne klesol, takže je dosť možné, že v budúcom článku na tému dennej starostlivosti o pleť sa už s ním nestretneme. Podľa situácie a stavu pleti po vyčistení aplikujem buď kombináciu sérum a krém (tie isté ako ráno) alebo čisto iba krém. 

Novinkou v mojej večernej starostlivosti je očný krém určený pre citlivé oči s názvom Soin apaisant contour des yeux (teda upokojujúca starostlivosť o očné okolie) od Avene. Balený je v tubičke so zúženým aplikátorom. Na očné kontúry nanesiem niekoľko bodiek očného krému, ktoré potom vklepem či vkrúžim do pokožky. Zatiaľ ho používam iba krátko (dva týždne), preto na vyslovenie nejakého ortieľu je ešte skoro, ale prvé dojmy sú veľmi pozitívne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.