pondelok 26. mája 2014

Easy eyes (krémové očné tiene)

Úvod dnešného článku by mohol byť plný lamentáciií o tom, ako mám na seba málo času a ako po narodení syna mám ledva čas na základnú hygienu a môj toaletný stolík zapadá prachom. Ale nebudem predstierať niečo, čo nie je pravda. Nielenže som v tejto novej situácii nerezignovala na starostlivosť o seba, ale zistila som, že na materskej mám ráno/dopoludnia viac času na líčenie, ako keď som chodila do práce. Lebo nemusím stihnúť žiaden autobus (to je tá dobrá stránka veci), moja momentálna pracovná doba síce nikdy nekončí (to je tá menej dobrá), ale zase sa môžem líčiť vrámci nej (to je na tom výborné), treba sa len zorganizovať (to občas pokrivkáva). Aby bolo jasné, bavíme sa stále o líčení trvajúcom niekoľko minút, nikdy som nebola typ, co sa s tým "crcá" hodinu. Som presvedčená, že aj za takýto čas sa dá na tvári vytvoriť prezentovateľný dobre vyzerajúci prirodzený "easy" make-up, samozrejme s použitím adekvátnych "prostriedkov". A tu sa dostávam k meritu dnešného článku - krémovým očným tieňom.


Skvelá voľba pre zaneprázdnené ženy, či už tie, ktoré nestíhajú ráno autobus alebo tie, ktoré sa starajú o novorodenca. (Možná je aj kombinácia oboch situácií...). Prečo krémové očné tiene milujem? Kvôli jednoduchosti aplikácie (prstom), výdrži (a to aj bez bázy, napriek tomu, že mám mastnejšie očné viečka), praktickosti (napr. na cestách, netreba si k nim baliť štetec). V súčasnosti sú už dostupné v každom cenovom segmente dekoratívnej kozmetiky a ja vám dnes predstavím päticu tých, ktoré vlastním, a v súčasnosti veľmi často používam.



Bourjois Color Edition 24h - podrobnú recenziu som uverejnila začiatkom mesiaca tu, nemám čo dodať, snáď len toľko, že po tomto očnom tieni siaham, keď mam náladu na rozjasnené viečka s trochou shimmeru, ktoré ale na seba nestrhávajú prílišnú pozornosť.

Maybelline Color Tattoo 24 hr - predávajú sa bežne v drogériách, ja mám svoj z Londýna, pretože tento odtieň (40 Permanent Taupe) som u nás nevidela (je možné, že ho medzitým naskladnili, v každom prípade pred rokom dostupný nebol). Jedná sa o studenú hnedosivú farbu. Tieň je matný bez jedinej trblietky, takže sa s ním trochu horšie pracuje a rozotiera. Pigmentácia je však veľmi dobrá a výsledok vo finále stojí za to.

Clinique Chubby Stick Shadow Tint for Eyes v odtieni Lavish Lilac sa ako jediný z tejto pätice neprezentuje v nádobke, ale vo forme hrubšej ceruzky. Jeho aplikácia je tým pádom maximálne jednoduchá - "počarbať" viečko, rozotrieť v ohybe do stratena a hotovo. Dá sa výborne vrstviť.

MAC Paintpot (odtieň Painterly) som zvykla používať ako bázu pod práškové očné tiene, ale perfektne funguje aj ako samostatná jednotka v prípade, že chcem povrch viečok len farebne zjednotiť. Je totiž k môjmu tónu pleti veľmi prirodzený a skryje všetky žilky alebo iné nerovnosti či nedokonalosti.

Chanel Illusion d`Ombre - (83 Illusoire) to najlepšie na koniec? Jeho textúra je veľmi jemná a nadýchaná, akoby niekde medzi krémom a penou. Svojim trblietavým vzhľadom asi nie je primárne určený na denné líčenie, ale keď sa to s ním nepreženie, znesie aj denné svetlo. Z tejto pätice ho momentálne používam asi najmenej, ale je to miláčik. Jeho fialovo-hnedosivo-striebristé tóny krásne rozjasnia pohľad.


4 komentáre:

  1. A můžu se zeptat jak drží ta tužka od Clinique? Několikrát jsem nad ní uvažovala, protože s tou na rty jsem spokojená, ale právě jsem se bála, zda bude držet stejně jako třeba Maybelline...Jinak pěkná sbírečka:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne drzi cely den, akurat sa trochu zmaze v ohybe viecka, ale to je mozno aj tym, ze ja mam hlboko posadene oci...

      Odstrániť
    2. Aha, tak to děkuji za odpověď, tak já tedy neodolám:-).

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.