štvrtok 23. októbra 2014

RECENZIA: Pleťová maska Aura od Antipodes

Jedným z mojich (zatiaľ) nesplnených cestovateľských snov je Nový Zéland. Kým sa takáto cesta niekedy uskutoční, objednala som si aspoň kúsok (z) tejto krajiny ku mne domov, a to v podobe pleťovej masky Aura od značky Antipodes, ktorá sa vo svojich produktoch inšpiruje miestnou prírodou a využíva jej dary.


Zdá sa aj vám názov Aura zvláštny? V portfóliu tejto značky nájdeme aj iné bonbóniky - napríklad tekuté mydlo Nirvana, slnečnú ochranu na tvár a telo Immortal, exfoliačnú starostlivosť Reincarnation či čistiaci gél Hallelujah, Ja na tejto "ezoterickej" vlne práve nesurfujem, ale tak prečo nie. Každý je si svojho marketingového šťastia strojcom a určite sa nájde cieľová skupina, ktorú práve tento štýl osloví.

Mňa v každom prípade oslovil vizuál tejto značky a ním súvisiace spracovanie obalov. Konkrétne v prípade pleťovej masky sa jedná o príjemne zelený papierový obal so všetkými dôležitými popismi, ktorý v sebe ukrýva svetlokrémovú kovovú tubu. Áno, je to také milé retro, ale k image tejto značky by sa plastový obal ani nehodil. Hrdlo tuby bolo zatavené a pred prvým použitím ho bolo treba preraziť pomocou hrotu na vrchnej strane čierneho uzáveru.

Jednou z kľúčových ingrediencií pleťovej masky Aura je med z rastliny Leptospermum scoparium alias manuka. Niekedy sa uvádza aj názov tea tree, ale netreba si ho mýliť s čajovníkom austrálskym, s ktorým sú síce v "príbuzenskom vzťahu", ale jedná sa o úplne inú rastlinu. Manukový med je momentálne veľkým hitom, jeho kozmetické účinky sice zatiaľ nepotvrdila žiadna štúdia, ale sú mu prisudzované silné antibakteriálne a antiseptické vlastnosti a v tradičnej maorskej medicíne zaujíma dôležité miesto. Okrem manukového medu maska obsahuje rastinné oleje (avokádový, mrkvový), extrakt z hrozna a kvetu pohutukawa (prírodný anti-oxidant) či vitamín E a parfumovaná je vôňami esenciálnych olejov z vanilky a mandarínky.


Pri vôni sa musím zvlášť pristaviť, lebo keď som si pred objednaním masky Aura robila rešerš, toto bola medzi používateľmi pomerne diskutovaná téma. Jedna skupina sa nad ňou rozplývala, druhá (o poznanie menšia) sa s ňou nevedela stotožniť, niektorí kvôli nej dokonca prestali masku používať. Vedela som, že mám očakávať zmes medu a mandarínky s jemným podtónom vanilky. Na moje veľké prekvapenie, ja tú vôňu ledva registrujem. Vnímam jej prítomnosť len akoby v náznaku, najintenzívnejšie (aj keď o intenzite sa dá hovoriť len s veľkou rezervou) pri aplikácii a potom, paradoxne, keď ju mám na tvári, tak ju vôbec necítim.

Masku na tvár nanášam prstami v primeranej vrstve, potom počkám cca 15 minút (ale zvyčajne viac) a zmyjem ju teplou vodou. Počas pôsobenia cítim na tvári mierne stiahnutie, ale nie je to nič nepríjemné (mimika ostáva zachovaná). Výrobca odporúča používať ju každý večer (doslova "pri západe slnka"), ja ale taká dôsledná nie som a limitujem sa na dva razy do týždňa, z toho raz ako doplnok k exfoliačnej starostlivosti a raz samostatne. Okrem tohto klasického spôsobu sa môže používať aj lokálne na rôzne vyrážky či nedokonalosti pleti. To som našťastie nemusela skúšať, keďže moja pleť má momentálne dobré obdobie.


Neviem, či to bolo spôsobené len mojimi veľkými očakávaniami na základe bombastických recenzií, ale ja nejaké prevratné účinky tejto masky na mojej pleti bohužiaľ nebadám. Iste - hydratuje a pleti poskytuje komfort (a to nie je málo) a jej používanie je príjemné, ale sľubované čistenie pleti do hĺbky a rozjasnenie som si (zatiaľ) nevšimla.

Aký je teda môj verdikt? V podstate neutrálny. Nechcem pôsobiť negatívne, lebo kvalitný základ tam je. Takže nie je to zlé, mohlo to byť lepšie. Akurát nejaký ten "wow efekt" sa nekonal. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.