štvrtok 13. novembra 2014

Lakotéka #14: New In - Freida z Collection Exclusive Pure Reds od L`Oréal

Pokračujem v týždni venovanom limitovaným edíciám tejto jesene, a to s lakom z exkluzívnej kolekcie Pure Reds od L`Oréal, ktorá je na pultoch drogérií od začiatku novembra. Viem, že som v poslednom nakupovacom článku deklarovala no-buy až do konca roka, ale zároveň som si (interne) udelila výnimku práve na túto kolekciu (a mala som aj poľahčujúcu okolnosť v podobe zľavy 35% na jeden kus dekoratívnej kozmetiky, ktorú by bol býval hriech nevyužiť). Teda v prípade, že ma niečo zaujme. A zaujalo, preto dnešný článok.


Ako už názov napovedá, táto limitka pozostáva z dekoratívky v odtieňoch červenej a to v zložení matný rúž a lak na nechty, pričom každá dvojica je pomenovaná po niektorej z ambasádoriek značky L`Oréal. Na našom (a českom) trhu je táto kolekcia zastúpená šiestimi rúžmi, ale len piatimi lakmi na nechty. (Prečo to nie je šesť ku šiestim sa ma nepýtajte, nevyspytateľné sú cesty lokálneho marketingu.). Menovite sú to odtiene Julianne (Moore), Eva (Longoria), J-Lo (Jennifer Lopez), Freida (Pinto) a Doutzen (Kroes). Rúž, ku ktorému "zabudli" distribuovať lak je pomenovaný po Blake (Lively).

Odhliadnúc od malej diskrepancie s Blake sme ešte dopadli slušne; robila som malý rešerš, ako je to inde a napríklad v UK majú k dispozícii iba štyri odtiene  - Blake, Julianne, Eva a Liya (celým menom Lyia Kebede, to meno mi nič nehovorilo, ale keď som si ju vygooglila, hneď mi svitlo - hrala hlavnú postavu vo filme Púštny kvet). Pre zaujímavosť, vo Francúzsku, domovskej krajine impéria L`Oréal je v ponuke osem odtieňov a to Eva, J-Lo, Doutzen, Freida, Blake, Ines (de la Fressange), Leila (Bekhti) a Laetitia (Casta). (Nemajú Julianne ani Liyu.) Predpokladám, že ponuka sa líši aj v iných štátoch - a to na základe jednej z fotkiek vizuálu tejto kolekcie, na ktorej sa okrem už spomenutých dám nachádzajú aj Jane (Fonda) a Aishwarya (Rai). Ak by som nebola limitovaná naším trhom, určite by som si vybrala rúž aj lak nesúci meno Ines de la Fressange, nielen preto, źe oba sú v krásnom studenom ružovočervenom odtieni, ale hlavne preto, že ona je pre mňa absolútna ikona (a keď vyrastiem, chcem byť ako ona).

Za zmienku stoja aj oku lahodiace obaly kolekcie Pure Reds. U rúžov ma nadchol čierny vonkajší plášť s reliéfnou potlačou pripomínajúcou hadiu kožu doplnený zlatou kovovou časťou a rovnako ladenými nápismi. Tieto farby sa opakujú aj na fľaštičke laku, pričom veľkostne aj formátovo je zhodná s tými, v ktorých sa predávajú laky permanentnej kolekcie (jeden z nich som recenzovala tu). 


Po tomto obsiahlom úvode (ktorý som ale považovala za potrebný) by sa asi patrilo prejsť in medias res - k laku. Vybrala som si odtieň Freida. Prečo tento a nie iný, na to nemám nejakú logickejšiu odpoveď ako tú, že sa mi z tých piatich páčil najviac. Je to sýta stredne červená ťahajúca do vínova s mikrotrblietkami v rovnakých tónoch. Pôsobí na mňa na jednej strane dosť slávnostne (vianočne?), ale na druhej strane si myslím, že je dosť univerzálny a bude sa hodiť aj k jednoduchšiemu každodennému looku. Červených lakov mám asi desať (odhadom... radšej som to nerátala), ale na tento sa nepodobá ani jeden z nich.


Štetec ma (príjemne) prekvapil tým, že oproti už spomenutému laku z permanentnej kolekcie je širši, čo uľahčuje lakovanie. Aj vďaka tomu, že vrchnák nie je z lesklého kovu, úchop je pevnejší a pri lakovaní mám istejšiu ruku. Zastrihnutie štetca do oblúčika mi vyhovuje, rovnako ako hustota laku. Ak by som bola použila priesvitný podlak, asi by stačila len jedna vrstva farebného, ale keďže som ako podlak zvolila svetlobéžový Ridge Filler značky Deborah Lippmann, ktorý má tendenciu trochu "ukradnúť" z farby, dve vrstvy boli nutnosťou. Na záver som použila rýchloschnúci nadlak od Sally Hansen.


Hodnotiť výdrž môžem zatiaľ iba priebežne. (To je nevýhoda testovania a písania v reálnom čase. Ale chcela som vám zdeliť svoje dojmy, kým je ešte táto kolekcia dostupná.) Lakovala som v nedeľu večer, je štvrtok poobede a až na dva ošúchané končeky a jeden odbitý pidikúsok (ale naozaj minimálne, ani som to neopravovala, lebo to vidím len ja), lak drží neporušený. Keď sa ho rozhodnem odlakovať, doplním tento článok presnou informáciou o tom, koľko nakoniec vydržal.

Doplnené 16. 11. 2014 (nedeľa) večer: V priebehu štvrtka sa odbitý pidikúsok zväčšil, preto som ho v piatok v priebehu dňa prelakovala a opravila som a všetky ošúchané končeky. Lak v tomto stave vydržal až doteraz, ale keďže už chcem zmenu, dnes ho odlakujem. Celkovo som s výdržou tohto laku veľmi spokojná.

 
        

4 komentáre:

  1. Taky mám Freidu, tenhle odstín se mi líbil nejvíc :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. uzasna farba!


    Pozyvam na 5rocnu giveaway o balicek Bioderma kozmetiky, hodinky a voucher na 50€. Tu:
    http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/11/mega-naj-naj-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.