štvrtok 22. januára 2015

TAG: Čas pre seba

Niektoré články na blog vznikajú delením - píšem článok a v procese tak odbočím, že ho rozdelím na dve časti. Dnešný prípad je opačný, mala som rozpracované tri články (zimných obľúbencov, článok na tému "Ako prežiť zimu" a TAG) a zistila som, že sa v nich točím okolo rovnakých vecí. A tak som ich zhromaždila na jednom mieste, v dnešnom článku, ktorý sa inšpiroval TAGom s názvom "Me-time", ktorý uverejnila Essiebutton na svojom YouTube kanále pred pár týždňami.

Zdroj: Facebook Beautybay

1. Čo pozeráš alebo čítaš, keď máš čas pre seba?
Sledujem YouTube (napríklad aj kanály, o ktorých som písala aj v tomto článku), výnimočne telku - to už si fakt musím na to vyhradiť večer a musí byť na programe niečo, čo naozaj chcem vidieť (také to, že o ôsmej večer si zapnem telku a uvidíme, na čo naďabím, to u mňa nehrozí). Ale! Po strašne dlhej dobe (ak nerátam sitcomy s dĺžkou epizódy okolo 25 minút prípadne detektívky, kde jedna epizóda sa rovná jeden uzavretý prípad) som začala pozerať regulérny seriál. A to je teda pre mňa veľká udalosť; posledný seriál, ktorý som pravidelne sledovala bol v blahej pamäti Prison Break a to som prosím pekne pri ňom vydržala po druhú sériu (ehm... a potom som si pozrela poslednú epizódu). To len na ilustráciu, že naozaj nie som seriálový divák. No ale dala som šancu seriálu House of Cards, lebo ma zaujala zápletka a Kevin Spacey je môj obľúbený herec, a veru nie som sklamaná. Okrem zaujímavého deja ma očaruje Robin Wright a jej šatník (tak by som sa chcela obliekať).


Čo sa týka čítania - čítam samozrejme blogy, v poslednom čase to ide na úkor kníh, čo ma aj mrzí, ale čas nie je nafukovací, Na Vianoce som dostala dve knihy - grafický román Les quatre Fleuves od Fred Vargas, ktorý už som stihla prečítať (bol fajn, ale od tejto autorky som čítala aj lepšie knihy) a "príručku pre rodičov" s názvom Secrets of the Baby Whispere for Toddlers. A výnimočne do kategórie čitanie zaraďujem aj jeden časopis a to francúzsky VOGUE, presnejšie jeho decembrovo-januárové číslo. Keď som sa dozvedela, že sa z veľkej časti bude týkať Ines de la Fressange (ktorá je podľa mňa dokonalá žena), začala som pátrať, kde by som si ho mohla zaobstarať. Spoločnosť, ktorá do SR dováža zahraničnú tlač, má na tento titul takú napálenú cenu, že som si ho radšej objednala priamo z Francúzska (z tejto stránky) a viete čo? Vyšiel ma aj s poštovným o niekoľko eur lacnejšie, plus dodacia doba bola korektná, niečo vyše dvoch týždňov (a to boli medzitým Vianoce a Nový rok). Takže teraz listujem, kochám sa, čítam, .... a Ines som si zamilovala ešte viac (ak to teda vôbec bolo možné).

  
2. Obľúbené voľnočasové oblečenie?
Môj "čas pre seba" sa z veľkej časti odohráva doma, čiže voľnočasové oblečeneie = domáce oblečenie. Napríklad to, ktoré nosím tento týždeň - námornícke tielko, čierne legíny a na vrch svetločervená mikina s kapucňou. Ak sa rozhodnem relax spojiť aj s pobytom vo vani (viď nasledujúca otázka), po kúpeli skočím rovno do pyžama - v zime uprednostňujem flanelové pyžamá pánskeho strihu.


3. Kozmetické produkty, ktoré práve vtedy používaš?
Spomenula som vaňu - hoci sprchovanie u mňa vyhráva na celej čiare, z času načas, hlavne keď sa potrebujem zahriať (pretože mne je v zime zima....) mi dobre padne naložiť sa do vane plnej peny. Výber peny do kúpeľa nejako neriešim, väčšinou vyberiem takú, aká je práve v akcii a má plus-mínus unisexovú vôňu, aby sme ju mohli používať obaja. Týmto kritériám vyhovuje aj kúpeľová pena s olivovým extraktom a mliekom od Palmolive. Po sprche či kúpeli je samozrejmosťou použitie pleťového mlieka (aktuálne Nivea Repair&Care, ktoré okrem hydratácie aj vyživuje a regeneruje a som s ním veľmi spokojná). Okrem toho tento čas zvyknem využiť na exfoliáciu pleti a aplikáciu pleťovej masky, ktorou je ešte stále Aura od Antipodes (recenzia tu) a z hlbín archívu som vylovila nočnú masku od Clinique (recenzia tu), ktorá je už druhú zimu moju verným spojencom. No a raz do týždňa (väčšinou v nedeľu večer, ale nie je to pravidlom) si urobím kompletnú manikúru.

4. Aktuálny obľúbený lak na nechty?
V tomto období inklinujem k sýtym tmavším odtieňom. Môj zimný výber je tento:


Black Honey od Clinique, Malaga Wine od OPI (podrobne sa naň pozrieme v nasledujúcom článku), Baubing for Bobbles od Essie, You Don`t Know Jacques! od OPI a Freida od L`Oréal Paris. Momentálne ale na nechtoch žiaden lak nemám - pokazila sa nám umývačka riadu a ručné umývanie manikúre nesvedčí, tak ju tento týždeň oželiem. 

5. Čo ješ a piješ, keď máš chvíľu pre seba?
Jedenie je pre mňa osobitná činnosť, ktorú radšej absolvujem mimo času pre seba, aby ma potom nezdržiavalo od čítania, sledovania videí, lakovania, .... skrátka všetkého toho, čomu sa chcem venovať. Navyše, 90% môjho voľného času pripadá na večerné hodiny (keď dieťa zaspí) a vtedy si dám už len nejaké ovocie. No ale nebol by to ten pravý relax bez šálky čaju. Naposledy som sa dozásobila na iHerb čajmi Twinnings a St. Dalfour.


6. Aktuálna obľúbená sviečka?
Toto je taká typická blogersko-vlogerská otázka, ktorá ma nesmierne baví a odpoveď na ňu je stále rovnaká - biele sviečky Fenomen z IKEA. Balík obsahuje 5 ks rôzne veľkých bielych sviečok, kupujem ho každoročne pred Dušičkami a vydrží mi až do nového roka. Nie, ešte stále sa zo mňa nestal fanúšik vonných sviečok. 

7. Tráviš niekedy čas pre seba vonku?
Akože by som si išla zabehať alebo tak? Hahahaha.... Boli časy, keď som si šla napríklad s knihou sadnúť do parku na lavičku a čítať na vzduchu ale v súčasnosti jediný prípad, kedy trávim čas pre seba v exteréri je ten, kedy sa presúvam do iného interiéru (kozmetický salón, nákupné centrum, kaviareň). 

8. Išla (by) si niekedy do kina sama?
Bola som v kine sama niekoľko krát a nevidím na tom nič čudné.

9. Obľúbený on-line obchod?
Venovala som im tento článok. Môj posledný on-line nákup bol na e-shope Feelunique a objednávala som stylingový produkt na vlasy z môjho zimného wishlistu


10. Chceš niečo dodať? Čo ešte robíš, keď máš chvíľu pre seba?
Spím. (Seriózne.) Chvíľ len pre seba mám dosť málo a snažím sa naplno využiť každú z nich, venovať sa aktivitám, ktoré ma tešia a bavia, ale niektoré dni (večery) končím tak, že sa natiahnem na gauč v obývačke s tým, že "nachvíľu si oddýchnem".... zobudím sa po troch hodinách a môžem ísť rovno spať :)))) 

No a samozrejme ma zaujíma - nájdete si čas pre seba? Ako ho trávite?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.