pondelok 13. apríla 2015

Starostlivosť o telo #8

Kolobeh kozmetického života priniesol zmeny v starostlivosti o pleť, telo aj o vlasy. A to všetko v priebehu naikoľkých týždňov. O pleťovke a vlasovke si napíšeme inokedy, teraz si dáme produkty starostlivosti o telo. Ako som si to už zaužívala, predstavím ich chronologicky, teda v poradí v akom ich používam počas dňa.


Bourjois Déodorant Tenderness som vytiahla zo zásob, keď už som to fakt nevedela vydržať s mojim predchádzajúcim antiperspirantom a bola to určite pozitívna zmena. Toto je môj tretí dezodorant od Bourjois a v tomto prípade platí, že aj do tretice všetko dobré. Vôňa je púdrovo-kvetinová, zanecháva dojem čistoty a osvieženia. K deklarovanej 48 hodinovej účinnosti sa vyjadriť neviem a testovať to určite nebudem, ale podstatné pre mňa je, že vydrží dennú "premávku" od skorého rána do neskorého večera. Tento produkt je určený pre citlivú pokožku, neobsahuje alkohol.

Umývanie rúk a starostlivosť o ne počas dňa majú za úlohu další dvaja "fešáci". Tekuté marseillské mydlo s obsahom esenciálnych olejov z citróna a zázvoru od Durance som letmo predstavila v tomto nákupnom článku. Olejovitá vôňa ako ju poznám z klasických marseillských mydiel je obohatená o iskrivý tón zázvoru a svieži citrón a spolu vytvárajú veľmi peknú harmóniu. Čo je výborné, vôňa sa na rukách drží ešte veľmi dlho. A to, že nemám po ňom vysušené ruky, považujem pri tejto cenovej kategórii za samozrejmosť. Neznamená to však, že by som rezignovala na krémovanie rúk, aspoň raz za deň je to pre mňa nutnosť. Po zime som sa vrátila k svojmu jarno-letnému favoritovi v tejto kategórii - krému Biomains od Biotherm-u, o ktorom som už na blogu písala nespočetne veľa krát a ktorý u mňa stále zostáva top. (Ale nezanevrela som ani na "zimný" krém na ruky od The Body Shop; je založený v nočnom stolíku a občas, ak potrebujem extra starostlivosť, si s ním natriem ruky pred spaním, ráno sú potom ako znovuzrodené).

Večerná hygiena začina sprcháčom z radu Ultra Moisturization od Palmolive. Obsahuje extrakt z olív a hydratačné mlieko, má krémovú textúru a charakterizuje ho svieža "zelená" vôňa ideálna pre toto ročné obdobie. Je ale pomerne diskrétna, takže sa nebije s vôňou telového mlieka, ktoré prichádza vzápätí. Čo by som mu ale vytkla je nepraktický zatvárací mechanizmus; viečko prilieha tak tesne, že mám pri každom otváraní obavy o svoje nechty (a ešte je aj hlučné).

Spomenula som telové mlieko, tu je - Durance, s vôňou pomarančového kvetu. Pri nákupe sa ma pani predávajúca pýtala, či som si istá, lebo že pomarančový kvet nesadne každému. Ja som z  vône stále rovnako nadšená, aj by mohla byť intenzívnejšia. V zmysle, že by mi napríklad mohlo od nej voňať aj pyžamo alebo, že by som ju zo seba cítila ešte ráno. To sa ale bohužiaľ nedeje. Čo mi ale prekáža viac (lebo voňavé pyžamo nepovažujem za nijako zásadné), že nedostatočne hydratuje, Neviem, či to mlieko samé alebo v kombinácii s horeuvedeným sprchovacím gélom, skrátka predkolenie ma počas dňa ťahá, svrbí, mám na ňom suché mapy. Keď tak nad tým uvažujem, sprcháču z drogérie som ochotná odpustiť viac, lebo naň nekladiem také nároky ako na telové mlieko zo špecializovanej predajne. Mrzí ma to, lebo som od neho naozaj dosť očakávala a nebyť tej nešťastnej (ne)hydratácie.... ale bohužiaľ toto je pre mňa zásadná vec a nevyvážia ju ani iné potenciálne benefity.

Poslednú vec spomeniem len tak okrajovo, lebo už som o nej na blogu x-krát písala a to, že som si ju kúpila znova je dôkaz, že stále patrí k mojim dlhodobým obľúbencom. Mandľový sprchový peeling od L`Occitane používam raz do týždňa a po pauze, ktorú sme si od seba dali, si znova užívam jeho nádhernú mandľovú vôňu, jeho roztápajúcu sa želé textúru, jemné mandľové škrupinky a hlavne pocit vhladenej "novej" pokožky po jeho použití.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.