pondelok 1. júna 2015

RECENZIA: Braun Face 810

Nie som zberateľkou motivačných či iných citátov, ale jeden je môjmu srdcu obzvlášť blízky: "Beautiful makeup starts with beautiful skin". Autorom je Shu Uemura, zakladateľ rovnomennej značky. A čo je pre mňa krásna pleť?


Na definícii sa možno (ne)zhodneme, no pre mňa ju spĺňa pleť hladká a čistá. Dosiahnutie tohto cieľa (hlavne ten prvý bod) ale nie je vždy jednoduché a pomáhame si, ako vieme. Mňa zaujal prístroj Braun Face s dvojakým použitím – epilátor na tvár a čistiaca kefka. Na trhu existuje v štyroch verziách, pričom moja je tá s najnižším označením 810. Tie „vyššie“ označenia sa líšia len pribaleným príslušenstvom, ale mne osobne sa nechcelo dať v priemere o dvadsať eur viac len za to, aby som dostala navyše kozmetickú taštičku (mám ich doma asi tak trilión) a zväčšovacie zrkadlo (aj to mám doma, thank you very much). Ale aj pri tejto najnižšej verzii sú cenové rozdiely v jednotlivých e-shopoch či kamenných predajniach značné, preto vám odporúčam si pred kúpou urobiť malý rešerš.


V balení sa nachádza samotný prístroj, dve vymeniteľné hlavice (epilačná a čistiaca), jedna AA batéria a jedna mini kefka, ktorá by mala slúžiť na vymetanie chĺpkov z epilačnej hlavice, ale ktorú som ja osobne nepoužila ani neplánujem, pripadá mi úplne zbytočná a nepraktická. A teraz už k tomu podstatnému – ako Braun Face 810 funguje a ako som s ním spokojná.


1, epilátor bol hlavným dôvodom, prečo som si tento prístroj kúpila. Medzi nami dievčatami (a možno aj chlapcami, čo ja viem, kto to číta) ako brunetka s veľmi svetlou pleťou mám tú smolu, že chĺpky vyrastajúce nad hornou perou a aj na brade sú tmavšie a pomerne viditeľné (mám pocit, že po pôrode sa to zhoršilo). Ešte donedávna som to riešila voskom, buď v kozmetickom salóne alebo s Veet prúžkami z drogérie, ale problém bol, že mám asi nejakú alergiu na vosk, lebo som sa v miestach nad hornou perou vždy následne vyhádzala. A teda dilema, či mať na tom mieste zopár chlpov alebo zopár vyrážok... nebola som spokojná ani s jedným variantom. Ďalšou alternatívou by mohla byť pinzeta, ale na to nemám trpezlivosť (už to, že si musím trhať obočie, je pre mňa trest...). Viem, že existuje aj laser, ale ten si vyžaduje určitú investíciu - finančnú aj časovú a to sa mi momentálne nechce riešiť.

Takže, to by bola východisková situácia, ktorej som sa rozhodla čeliť s Braun Face 810. Nalákal ma sľub, že rotačná hlavica pracuje ako 10 pinziet naraz a zachytí chĺpky od veľkosti 0,02 mm. Prístroj sa zapína spínačom naboku, pričom si môžem vybrať rotáciu doprava alebo doľava. Priznám sa, že som celkom nepochopila rozdiel medzi týmito dvoma smermi, ale pre istotu teda epilujem raz s pravým a raz s ľavým točením. Otázka, ktorá asi každého zaujíma – ako je to bolestivé. Úprimne, použitie tohto prístroja nie je žiadne potešenie, ale prežiť sa to dá. Na brade ok, ale horná pera hlavne pod nosom je dosť citlivá. Pri prvom použití mi aj trochu zaslzili oči, ale na treba vedieť, že ja mám prah bolesti niekde v suteréne, čiže podľa mňa sa neorientujte. Dúfam, že si časom zvyknem. 

Výrobca odporúča, a ja s ním na 100% súhlasím, používať epilátor radšej vo večerných hodinách, aby do rána zmizlo prípadné začervenanie. Ja to ešte poistím tým, že po použití prestriekam epilované miesta minerálkou v spreji a natriem v tenkej vrstve reparačným krémom (momentálne Cicaplast Baume B5 od La Roche-Posay). Pleť by mala ostať hladká až po dobu štyroch týždňov, aspoň tak som sa dočítala v sprievodnej brožúre. Dúfam, že sa tam časom dopracujem. Zatiaľ používam Braun Face 810 na epiláciu raz za dva týždne, ako som už spomínala, v oblasti hornej pery a brady a prejdem aj medzeru medzi obočím (nemá síce tendenciu mi zrastať, ale pre istotu). Videla som, že niektoré odvážlivkyne si týmto prístrojom aj upravujú obočie, ale to by som nedala, hlavica je podľa mňa na tento účel príliš masívna a nie dosť precízna. Po skončení procedúry epilačnú hlavicu oklepem, opláchnem vodou a vydezinfikujem alkoholom. Po vyschnutí ju uložím do vrecka z bodkovanej látky, ktoré som vyhradila na tento účel.


2, čistiaca kefka – ja vieeem, že som písala, že čistiace kefky neuznávam, nechcem, bojím sa ich atď. A v podstate to stále platí. Braun Face 810 som si kupovala predovšetkým kvôli epilátoru, ale keď už tam bola pridružený aj čistiaci nadstavec, aspoň som ho chcela vyskúšať. Našla som kompromis, ktorý mi vyhovuje, hoci tým pádom síce moje hodnotenie jej vplyvu na stav pleti asi nebude dostatočné. Používam ju raz do týždňa - namiesto peelingu. Po odlíčení pleti olejom (moja jarná pleťová rutina tu), navlhčím tvár vlažnou vodou, navlhčím kefku a pridám jemný krémový čistič od Clarins s obsahom masla karité určený na suchú a citlivú pleť (hoci to nie je úplne môj typ pleti, snažila som si vybrať čo najjemnejší čistič). No a potom zapnem prístroj (raz doprava, inokedy doľava) a jemne prechádzam po tvári. Akurát na úrovni nosa, kde mávam najviac upchaté póry, trochu pritlačím. Asi po minúte (ale nestopujem to presne, idem podľa feelingu) prístroj stopnem a je hotovo. Potom normálne pokračujem vo svojej večernej rutine.

Musím povedať, že bezprostredne po použití rozumiem, prečo si niektoré dámy (alebo aj páni) zaradili čistenie pleti pomocou kefky do svojej každodennej rutiny. Pleť je totiž neuveriteľne hladká akoby „vyleštená“ a hoci nedokážem zhodnotiť tvrdenie výrobcu o šesťnásobne lepšom vyčistení oproti manuálnemu čisteniu, minimálne ten pocit na pleti je iný, taký „lepší“ a pre niektorých môže byť silne návykový. Ja mám ale pred týmto druhom čistenia stále rešpekt, čiže nemienim frekvenciu používania zhusťovať.

Čo mi trochu na tomto prístroji chýba, je nejaká časomiera, ktorá by odmerala odporúčanú  jednu minútu. Ďalej by som privítala indikátor opotrebovania čistiacej hlavice. Výrobcom odporúčaná doba výmeny je po troch mesiacoch, ale to platí pri každodennom použití. Ja som sa ešte nerozhodla, či po uplynutí tejto doby (alebo trochu dlhšej, keďže prístroj používam menej často) si kúpim novú hlavicu alebo toto čistenie úplne opustím. Mimochodom, na výber okrem tejto „normálnej“ hlavice existuje ešte typ pre citlivú pleť (o tej by som možno uvažovala), jedna exfoliačná a jedna penová na vmasírovanie krémov alebo masiek do pleti.

Nad kúpou tohto prístroja so uvažovala dlho, ale teraz po necelých dvoch mesiacoch môžem zhodnotit, že to bola dobrá kúpa, hoci ho využívam primárne len na jeden účel. Ale aspoň som si vyskúšala aj kefku a potvrdila som si, že tento spôsob čistenia nie je pre mňa to pravé.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.