štvrtok 16. júla 2015

Foundation routine (jar/leto 2015)

Na blogoch (aspoň tých, ktoré nespia letným spánkom) mometálne fičí trend minimalistického make-upu a ja túto jednotvárnosť dnes trochu naruším. Ani v najhorúcejšom lete sa totiž dekoratívky nevzdávam. Aspoň čo sa týka pracovného týždňa. Podmienky k tomu mám totiž priaznivé - ráno odchádzam z domu o siedmej, slnko ešte nepáli, deň trávim v klimatizovanej kancelárii pri konštatnej teplote (kam slnko nepáli) a keď o štvrtej odchádzam domov, slnko síce páli, ale to už mi je jedno, lebo ma už žiadne "spoločenské" povinnosi nečakajú. O dekoratívke určenej na oči a ústa napíšem možno inokedy, dnes sa zameriam vyslovene na základ (foundation), teda na tvárové produkty.


Krok prvý - Make-up: o Diorskin Star(e) od značky Dior som podrobne písala tu.  Po viac ako dvoch mesiacoch používania môžem akurát doplniť, že úplne vysoké teploty mu nesvedčia, má tendenciu sa hlavne na T-zóne „odpariť“ a potom tvár vyzerá fľakato. Ale stalo sa to len výnimočne pri tropických teplotách. Za bežnej prevádzky, keď väčšinu dňa trávim v kancelárii, drží na mieste.


Krok druhý – Concealer alias korektor očného okolia: vo wishliste som si dala na výber z troch a nakoniec to bolo presne tak, ako som predpovedala –zašla som do MAC Store a kúpila si ich Pro Longwear Concealer. O nákupe celkovo som sa už vyjadrila na Facebooku, nebudem sa opakovať, ale musím skonštatovať, že značka je síce americká, ale služby slovenské a to je škoda. Našťastie odtieň (NW15) obsluha trafila. Produkt je balený v sklenenom flakóne (pozor na možné pády) s pumpičkovým dávkovačom. To je pre mňa osobne, zvyknutú buď na penové aplikátory alebo klikacie perá, celkom kuriózne. Ale oveľa hygienickejšie, to sa musí nechať. Korektor je dosť tekutý (taktiež v porovnaní s tým, na čo som bola doteraz zvyknutá) a nesmierne pigmentovaný . Čo sa týka zakrytia mojich modrých žiliek pod okom, tak jednoznačne vyhráva pred všetkými ostatnými. Nezakryje úplne všetko ale tak... 95%? V každom prípade je to vynikajúci výsledok.  Dávkovanie je trochu alchýmia, jedna plná dávka z pumpičky je na pod dve oči príliš, a keď neodhadnem množstvo, zvyšok použijem na horné viečko, ktoré krásne zjednotí a prekryje všetky možné žilky a farebné odlišnosti. Najlepšie sa mi do očného okolia zapracúva prstom (prstenníkom), môj doteraz najobľúbenejší štetec Deluxe Crease Brush od Real Techniques s ním akosi odmieta spolupracovať, len ho rozmaže, ale nezapracuje. Ale keď je už raz korektor na mieste, drží celý deň. Dôležitá vec, že absolútne nezalieza do vrások; tým, že je jeho konzistencia taká ľahká, ani ako keby nemalo čo zaliezať. Cena v pomere k množstvu (9 ml) je korektná (21 €).


Krok tretí – púder: Chanel Poudre Universelle Libre mám doma už dlhšie. Jeho získanie síce pripomínalo honbu za pokladom (rozhodla som sa pre nákup, keď už sa prestal na Slovensku predávať a v parfumériách mali len posledné kusy v mne nevyhovujúcich odtieňoch). Nebudem radšej písať, koľko parfumérií som obišla, kým som naň natrafila, ale dobrý koniec všetko napraví. Počiatočná investícia (s príjemnou 20% zľavou) sa vyplatila, lebo je ho toľko, že na najbližšie roky mám vystarané. Môj odtieň je 20tka (existuje aj desiatka, ale tá je trblietavá a je to viac rozjasňovač ako púder). Dóza vyrobená z pevného plastu je jednoduchá, strohá, elegantná a hrdo ju vystavujem na svojom toaletnom stolíku. Čo by som zmenila je "dávkovač", oveľa vhodnejšie by bolo jemné sitko a nie tieto nemožné dierky v plaste, cez ktoré sa púder dávkuje dosť obtiažne. Napriek tejto komplikácii však púder nepráši naokolo a ostáva hlavne na štetci. Nie je zmatňujúci, ale fixačný, takže na úplne mastnú T-zónu vhodný nebude, no mne z tohto hľadiska stačí. Práve na T-zónu a na fixáciu korektora ho používam najčastejšie. Pri extrémnych teplotách síce nepomôže, ale inak mu nemám čo vytknúť.


Krok štvrtý – lícenka: V tejto kategórii nič nové, striedam niekoľko zástupcov. Razím heslo one week – one blush, teda lícenky striedam po týždni. Nemá to nejaké pravidlo ani poradie, ale väčšinou, ktorú v pondelok vytiahnem a použijem, tú už neuložím a ostáva v pohotovostnej polohe po zvyšok týždňa. Mám na výber z tejto štvorice od značiek Stila, Maybelline, CliniqueBourjois. Momentálne mi táto štvorica stači, aj keď nebudem tajiť, že občasné novinky (napríklad nové Aqua Blush od Bourjois alebo nie celkom nové Pop Cheek od Clinique) ma nechávajú úplne chladnou. Len zatiaľ nad márnivosťou prevážil rozum, uvidíme dokedy.


6 komentárov:

  1. Ja som sa tiez chvilu trapila s pudrom (YSL) a nemoznymi dierkami v plaste, az kym som si v salone nevsimla, ako si slecna z flakonu odsypala na hygienicku papierovu vreckovku, potom stetcom veselo zatancovala po pudri na vreckovke a sup s nim na tvar. Odvtedy to aj ja tak robim a chytam sa za hlavu, ze som na to neprisla skor.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za tip, najblizsie to vyskusam (minuly tyzden som bola na dovolenke, a tento puder som si tam samozrejme nebrala).

      Odstrániť
  2. A este komentar k clanku: bohuzial nemam vystavnu plet, takze bez make-upu idem iba ak vysypat kos, ale do prace asi tazko...v lete uprednostnujem mineralny make up. Korektor mam Nars, pretoze som si velmi oblubila ten stetinkovy aplikator. Licenka je moj najoblubenejsi kozmeticky produkt, uz som si zakazala kupovat dalsie. Mmam dve, ktore ani nepouzivam, len si ich so zalubou obzeram ako umelecke dielo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S mineralnym make-upom mam zatial skusenost len s Bare Minerals a korektor od NARS, ten by som velmi chcela vyskusat.

      Odstrániť
  3. tak ja aktualne "natieram" make up tak v priemere kazdy treti stvrty den, inak si vystacim s BB a korektorom a transparentnym pudrom na T zonu. Potom uz len upravit obocie, maskara, trosku brozneru, nejaky ruz a finito. Cele to trva tak 15 minut, v tomto je leto skvele.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Minuly tyzden som si v Brne kupila BB krem od Erborian, takze tuto rutinu asi trochu obmenim :) K tomuto vyssie popisanemu postupu este pridavam mascaru ( v lete vodeodolnu), upravim obocie a hotovo. Ked mam viacej casu, dam si aj hornu linku. Ruz az v praci, po ranajkach.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.