pondelok 10. augusta 2015

RECENZIA: Mascara Haute Tolérance od Avene

Súčasné lekárne, hlavne tie v obchodných centrách, často pripomínajú lepšie drogérie. Kozmetiky a doplnkového tovaru je v nich možno viac ako liekov. A tak ísť do lekárne na nákup dekoratívky už nie je žiadna exotika. Poznáte moju lásku k značke Avene, preto keď predstavili v rámci svojho dekoratívneho radu Couvrance ďalší prírastok v podobe mascary, bola len otázka času, kedy sa dostane do mojich kozmetických osídiel.


Mascara s názvom Haute Tolerance, teda po našom „s vysokou znášanlivosťou“ existuje v dvoch odtieňoch, čiernej a hnedej a ja som si vybrala prvý z nich. Vonkajší papierový obal a balenie mascary nemusím dlho opisovať, je to vo farbách typických pre túto značku a nechýba tradičný špirálovitý ornament. Biela síce možno evokuje lekárenské prostredie, ale strieborná  tomu dáva taký viac chic rozmer. Je to čisté a striedme, presne podľa môjho vkusu. 

Zahnutá plastová kefka plná kratších a dlhších hrotov je na koncoch tenšia a uprostred najhrubšia. Po dlhej dobe je to kefka, ktorá mi „anatomicky“ vyhovuje a dokážem si s ňou nalíčiť aj riasy v vnútornom a vonkajšom kútiku oka (znie to banálne, ale u predchádzajúcich dvoch mascár, ktoré som používala, to bolo takmer nemožné). Zvyčajne príbalové informácie k tomto typu produktu nečítam, ale tu som urobila výnimku, aby som sa dozvedela, ako sa tento typ kefky správne používa. Na nalíčenie rias je treba použiť vydutú stranu a potom vypuklou riasy oddeliť. Mascara sa dá vrstviť, ale ja si vystačim len s jednou, pre denný look je pre mňa postačujúca. Farbiacej hmoty naberá kefka tak akurát, nebolo potrebné ju otierať, a to ani pred prvým použitím. Mascaru by som zaradila medzi tie suchšie, čo nevnímam ako negatívum. Pri tom, koľko času mám ráno na líčenie, si nemôžem dovoliť žiadne prestoje v podobe čakania, kým zaschne mascara.


Existuje určitá skupina spotrebiteliek, ktorá má citlivé oči (prípadne celé očné okolie), a tak majú na mascaru jednu jedinú požiadavku - aby nedráždila oči. Ale prečo sa uspokojiť s málom, keď Mascara Haute Tolerance, toho ponúka viac? Minimálne 3 v 1 - dodáva objem, oddeľuje a tvaruje. Kto ma číta dlhšie, vie, že hlavne to prvé je pre mňa u mascary kľúčové. No a oddelené riasy, ktoré držia tvar celý deň? Fantázia! 

Mascara Haute Tolerance by sa mala dať odlíčiť teplou vodou, to som priznám sa, neskúšala. Ale zdá sa mi to logické - ak si ju kúpi niekto s citlivými očami, posledná vec, ktorú chce, je podráždiť si oči následným odličovaním. Ja odličujem klasicky olejom alebo balzamom a ide dole bez problémov.

Po posledných dvoch mascarách, ktoré zaostali za mojimi očakávaniami (recenzia tu a tu), som konečne našla takú, ktorá mi kompletne vyhovuje. A hoci nie je vodeodolná, nerozmazala a neotlačila sa na viečko ani pri teplotách nad 35 stupňov (kto by to bol čakal) a teda si pripísala na svoje konto ďalšie plusové body.

Cena tejto mascary sa pohybuje niekde medzi drogériovou a parfumériovou hladinou a kúpite ju na internete alebo v partnerských lekárňach značky Avéne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.