pondelok 24. augusta 2015

RECENZIA: Maybelline Color Drama

Od nákupu ceruziek Color Drama od Maybelline ubehol necelý mesiac, čo-to mám vyskúšané, preto dnes prichádzam s ich recenziou. Tieto ceruzky na pery sú na trhu necelý rok, ale našim drogériám sa vyhýbajú. Ja som si po tie moje musela ísť až do Brna. Či to stálo za to? Už počujem to šomranie, že zase dávam produkt, ktorý je u nás ťažko zohnateľný. Áno, s jeho dostupnosťou je to kompikované, ale nie nereálne. Videla som ho v najznámejšom internetovom obchode s parfumami a zopár odtieňov aj v Tesco Extra v Petržalke. Ako sú na tom ostatné mestá či obchodné reťazce, si netrúfam tipovať. DM ho neponúka, tak tam to ani neskúšajte. 


Počtom odtieňov si nie som istá, bude to niekde okolo čísla osem a zastúpené sú odtiene od nude cez koralové a červené až po sýte bordovo-vínové, preto by si na svoje mal prísť každý farebný typ. Ja som si nevedela vybrať medzi dvoma odtieňmi tlmenej ružovo-fialovej, nuž som si zobrala oba. O jednom som predpokladala, že bude imitovať farbu mojich pier v sýtejšom prevedení a druhý bol taký experiment a výjdenie mimo moju farebnú komfortnú zónu. 

Vzhľad, forma, prezentácia
Čierna hrubšia zastrúhateľná ceruzka s farebnou tuhou je krytá plastovým vrchnákom, na ktorom nájdeme etiketu s označením odtieňa. Na tele ceruzky sa okrem nápisov v bielej farbe nachádza aj farebné zakončenie, ktoré by malo korešpondovať s farbou tuhy. Zámerne používam podmieňovací spôsob, lebo napríklad u svetlejšieho odtieňa (210 Keep It Classy) je farebný pás o niečo svetlejší ako tuha, ktorá navyše obsahuje červenšie odtiene, čiže namiesto staroružovej som skončila s malinovou. Sedí mi, takže sa nesťažujem, len na to upozorňujem, aby ste sa pri nákupe riadili podľa tuhy. Navyše niečo z farby ukradlo aj umelé osvetlenie v obchode a na dennom svetle je jednoducho iná. Pri tmavšom odtieni (110 Pink So Chic) sa farba oboch koncov ceruzky zhoduje.


Aplikácia
Pri oboch odtieňoch, ktoré vlastním, sa bez zrkadielka nezaobídem, ale inak je nanášanie jednoduché. Hrotom ceruzky vykreslím kontúry pier a bočnou širšou stranou nanesiem farbu po ploche pier. Prvú vrstvu vediem tak hala-bala, pretože ju následne aj tak otlačím do papierovej vreckovky. Až s druhou vrstvou si dám záležať, Tuha je mäkká a vynikajúco pigmentovaná, netreba na pery vôbec tlačiť. Navyše ceruzky príjemne (ovocne) voňajú, ale cítiť to len pri nanášaní; pery už nemajú žiadnu špeciálnu chuť. Výsledný efekt na perách je polomatný. Zatiaľ som ceruzky nemusela strúhať, ale aj na túto situáciu som pripravená, našťastie moje strúhadielko na ceruzky (z Marionnaud)  má okrem otvoru na klasické tenké ceruzky aj jeden na takéto jumbo typy.  

Výdrž
Skvelá! Keď vezmeme do úvahy, že na mojich perách aj dlhotrvajúce rúže strávia len minimum času, Color Drama ich porážajú na plnej čiare. Stále sa bohužiaľ nemôžeme baviť o celodennej výdrži, ale 2x pol dňa je u mňa výkon, ktorý nemôžem s ničím doteraz vyskúšaným porovnať. Prvé nalíčenie nasleduje po raňajkach, teda zhruba medzi ôsmou až pol deviatou. Prežije aj kávu s niečím malým na zahryznutie o desiatej, ale pri obede sa porúča do nenávratna. K dobru jej môžeme pripísať, že z pier sa stráca rovnomerne a nehrozí, že by mi ostala len kontúra a holé pery. Druhé nalíčenie po obede a popoludňašom dezerte vydrží až do môjho príchodu z práce. Doma si väčšinou pery otriem, aby som "nepečiatkovala" tváre mojich drahých - Color Drama sa totiž otláča jedna radosť. A druhý dôvod - už sa mi žiada natrieť si pery niečím mastnejším, lebo cítim, aké sú pod nánosom farby napäté. Pretože hoci tieto ceruzky neurobia z pier Saharu, nie sú na nosenie ani najkomfortnejšie na svete.

Celkový dojem
Vynikajúci. Tieto ceruzky som si s každým ďalším použitím zamilovala viac a viac. Získali si ma sýtymi bohato pigmentovanými odtieňmi a výdržou, akú som doteraz pri žiadnom produkte na pery nezažila. Dekoratívna kozmetika z drogérie nebýva mojou prvou voľbou, ale tu mi neostáva iné, len zložiť pomyselný klobúk. Nezabúdajme ani na mini cenu, za ktorú sa Color Drama predávajú (okolo 100 českých korún, ja som mala v drogérii Rossmann šťastie aj na zľavu vo výške 30%). Táto recenzia preto ani nemôže mať iný záver ako ten, že ceruzky na pery Color Drama od Maybelline všetkým silno odporúčam.


2 komentáre:

  1. Ja som kedysi mala podobnu ceruzku z Oriflame, ale tu som po naneseni mala otlacenu vsade coho som sa dotkla a samotna aplikacia sa tiez nezaobisla bez problemov, napriek tomu sa po tychto ceruzkach asi pozriem :-) Super recenzia! ;-)
    Betty

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.