štvrtok 27. augusta 2015

TOP 10: Obľúbenci za menej ako 20 EUR

Séria článkov o mojich TOP produktoch podľa ceny sa dnes dostáva k svojej štvrtej epizóde (tie predchádzajúce nájdete tu, tu a tu). Komu ide dobre malá násobilka - a hlavne násobky piatich - si rýchlo spočítal, že sme sa presunuli na cenovú hladinu do 20 eur. Čo sa do tejto sumy podľa mňa oplatí kúpiť?


Začneme značkou, ktorá patrí na mojom blogu k tým najfrekventovanejším - Avene. V tejto cenovej hladine viem od nej odporučiť niekoľko produktov, ale dnes máme miesto len pre jeden, a tejto cti sa dostalo Upokojujúcej a hydratačnej maske. Recenzovala som ju tu a spolu s termálnou vodou v spreji a obnovujúcim krémom Cicalfate patrí k mojim avenovským "must-haves".   
 
Do telovej kozmetiky nezvyknem veľa investovať, väčšinou mi stačia drogérkové veci. Je to aj tým, že môj kozmetický rozpočet nie je nafukovací a keď už na niečom šetrím, tak práve na telovke. Ale aj tu sa zopár výnimiek nájde. Napríklad krémový antiperspirant Deo Pure od Biotherm. Znamená síce vyššie počiatočné náklady, ale jedno balenie mi naposledy vydržalo celý rok. K tomu pripočítajme vynikajúcu účinnosť a zároveň dostatočnú jemnosť k pokožke... a to už stojí minimálne za zváženie.

Ďalší produkt, ktorý patrí k spomínaným výnimkám medzi mojimi lowcostovými produktami telovej kozmetiky, je tekuté mydlo na ruky Bonne Mere Liquid Marseille Soap od L`Occitane. Kupujem ho zásadne so zľavou 20%, aj tak je drahé, ale nemôžem si pomôcť, pre mňa je to najlepšie mydlo na ruky. Jemne vonia, nevysušuje pokožku rúk, po umytí ostanú vláčne, ako keby nakrémované (ale bez mastného pocitu).

Nasledujúceho obľúbenca ponúkam dokonca v dvoch variantoch. Sú ním rúže od Clinique a ja som sa naozaj nevedela rozhodnúť, ktorý z nich má moje väčšie sympatie. Každý je totiž dobrý v niečom inom. Butter Shine Lipstick odporúčam, ak hľadáte niečo balzamovité, hydratačné a neprekáža vám nižšia pigmentácia. Ja mám odtieň Pink-a-Boo, ktorý je pre mňa dokonalá nude farba (teda ak by neobsahoval zlaté trblietky...). Long Last Lipstick zase ohromí sýtymi odtieňmi a dlhšou výdržou, ale musíte rátať s tým, že na perách nie je až tak komfortný ako jeho "maslový" kolega.

Z kategórie vlasovej kozmetiky som zaradila jeden šampón a jeden stylingový produkt. Protilupinový Instant Clear Shampoo od L`Oréal Professionnel existuje v dvoch prevedeniach - Nutritive pre farbené a suché vlasy a Pure pre normálne a mastné vlasy. Ja som zatiaľ vyskúšala ten prvý, hoci moje vlasy nie sú suché, iba farbené. Ochránil ma pred návratom lupín, bol jemný k vlasovej pokožke a samotné vlasy nijako nezaťažil. Do budúcnosti uvažujem aj o kúpe druhu Pure.

Schwarzkopf Professional Osis+ Thrill Fibre Upload je alternatívou k penovým tužidlám. Pri mojej dĺžke vlasov mi jedno balenie vydrží veľmi dlho, napriek tomu sa mi ešte nezunovalo a s prestávkami sa k tomuto produktu vraciam. Vlasy nezlepuje a dodáva im objem a textúru od korienkov.

A čo tak štetce? Do dnešného výberu sa dostali dva. Skosený malý štetec Small Angle Brush s označením 266 od MAC Cosmetics je pre mňa nepostrádateľný, keď si raz za sto rokov chcem urobiť gélové očné linky. Aj pri mojej povestnej šikovnosti to s týmto štetcom zvládam. Ale dá sa použiť aj na zvýraznenie spodnej linky pomocou práškového očného tieňa alebo na vyplnenie obočia.

Štetec s názvom Mineral Powder Brush od značky Sephora Profesionnel s označením 45 používam napriek tomu, že žiaden minerálny púdrový make-up nevlastním. Je totiž geniálny na nanášanie tekutého make-upu. Doguľata zastrihnutá hustá hlava ho rovnomerne rozotrie po tvári bez pruhovania a nevzhľadných máp. Mám ho už niekoľko rokov a napriek mnohým čisteniam (minimálne raz do týždňa) je ako nový.

Smudge Stick Waterproof Eye Liner mám v limitovanom čierno-hnedom odtieni Damsel, ale okrem neho existuje v ponuke značky Stila množstvo iných odtieňov, od klasiky až po pestrofarebné kúsky. Túto vysúvaciu ceruzku som si obľúbila pre jednoduchosť aplikácie - dajú sa ňou vytvoriť naozaj tenké linky, vôbec ju netreba strúhať a keď je už raz na viečku, drží celý deň, dokonca aj na spodnej vodnej linke.

Značka Too Faced je momentálne veľmi in vďaka svojim čokoládovým či kontúrovacím paletkám. K ich kvalite sa vyjadriť neviem, o čom ale viem a môžem to s pokojným svedomím odporučiť, je ich báza na očné tiene Shadow Insurance vo svojej originálnej verzii. Ak máte (rovnako ako ja) tú smolu, že očný tieň vám na nahom viečku nedrží, a je jedno či stál euro jedno alebo eur dvadsať, táto báza očný tieň "prilepí" k viečku až do najbližšieho odlíčenia. Dávkovanie pomocou úzkeho hrdla tuby je hygienické a nehrozí, že by báza vyschla. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.