štvrtok 12. novembra 2015

RECENZIA: Pink with a Purpose Cheek Pop Set od Clinique

Rok sa s rokom stretol a ja tu mám opäť limitovanú edíciu od Clinique vo farbách ružového októbra. Po minuloročnom rúži s taštičkou prišla lícenka s taštičkou; názov setu, teda Pink with a Purpose ostal rovnaký.


Bolože to rozruchu v blogosfére, keď značka Clinique pred časom prišla s novými lícenkami s kvetinkovým reliéfom a názvom Cheek Pop. Mala som pocit, že kvetinky v priehľadnom plaste na mňa o chvíľu vykuknú aj z chladničky. Zaradila som si ich do pomyselnej kategórie "možno raz" a ďalej som sa nimi nezaoberala. Potom sa mi lícenka sama pripomenula prostredníctvom newslettera od Clinique (odoberám ho z francúzskeho e-shopu, hoci nakupovať v ňom nemôžem, aspoň som informovaná o novinkách), namiesto kvetinkového vzoru na nej svietila ružová stužka. Ale ani na týchto vizuáloch ma veľmi neoslovila a bola som presvedčená, že ďalšiu lícenku nepotrebujem a nechcem... ale zmenila som názor, keď som ju v parfumérii uvidela na vlastné oči.


Myslím, že taštičke veľa slov venovať netreba. Je ušitá z toho istého materiálu ako tá minuloročná, akurát je pevnejšia, a páči sa mi detail prívesku na zipse v podobe ružovej stužky. Ja ju určite využijem v kabelke, pravdepodobne na skladovanie a prenášanie "káblov" (nabíjačky na mobil, slúchadlá). V taštičke som našla lícenku zabalenú v hodvábnom papieri. Ako som už spomínala, lícenka v odtieni 03 Berry Pop dostala novú fasádu s logom BCA (teda Breast Cancer Awareness).

Čo sa týka obalov, s Clinique je to u mňa striedavé. Imponuje mi jednoduchosť a strohosť, ale niekedy sú tak strohé, až sa mi zdajú odfláknuté. To je pre mňa prípad líceniek Cheek Pop. O kvalite nediskutujem, plast je skutočne pevný a zatváranie spoľahlivé, ale vizuálne mi evokuje skôr vzorku z výrobného procesu ako hotový produkt určený na predaj. Chápem pohnútky - pod priehľadným vrchnákom má vyniknúť vzor lícenky, ale aj tak sa mi nepáči.


Čo sa mi ale páči, ba priam som nadšená, sú vlastnosti lícenky. Pigmentovaná je úplne neuveriteľne, stačí po nej prejsť zľahka štetcom. Čiže dávkovať ju treba s najväčšou opatrnosťou, tým viac, že odtieň Berry Pop (030) patrí k tým tmavším a výraznejším (je to stredne tmavá fuchsiová so studeným podtónom, aj keď na fotkách ju to ťahá do koralova). Používam na to buď Stippling Brush od Real Techniques alebo Angled Natural Blush Brush od značky Sephora (ktorý som kedysi zaradila medzi prepadáky, lebo sa mi zdalo, že nenaberal dostatočné množstvo produktu z iných líceniek, v prípade Cheek Pop je to jeho prednosť). Ale myslím, že akýkoľvek štetec s redšími voľnejšími štetinami bude vhodný. Neskúšala som túto lícenku vrstviť, lebo na moju bledú pleť je jeden ťah štetcom úplne dostačujúci. Na líca sa aplikuje hladko, rovnomerne a bez nánosov. Má jemne saténový finish, bez trblietok či perlete. Napriek tomu, že sa jedná o púdrovú textúru (ktorá sa zdá na prvý pohľad krémová), na pleti vydrží veľmi dlho. Nielen celú pracovnú dobu, ale aj ďaleko po, hoci samozrejme na konci dňa už nie je taká intenzívna.

Dobrá správa je, že ak ste nestihli októbrovú limitku, ešte stále máte možnosť si kúpiť si túto lícenku v jej pôvodnom prevedení, teda s margarétkou na povrchu. A ak by Berry Pop nebolo podľa vášho farebného gusta, existuje ešte niekoľko ďalších odtieňov.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.