štvrtok 3. decembra 2015

RECENZIA: Tattoo Liner od Kat Von D

Očná linka je môj večný boj. Málokedy sa mi podarí príčetný výsledok, či už používam ceruzky, alebo linky v kalíšku. O linkách vo forme pera / fixky som preto ani neuvažovala, zdalo sa mi, že by to bolo s nimi ešte komplikovanejšie. Až kým som nenarazila na Tattoo Liner od Kat Von D. Niesli sa o ňom zvesti, že očná linka s ním je tá najľahšia vec na svete. To ma samozrejme zaujalo, ale kde ho zohnať? Vyriešila to cesta jednej dobrej duše do Spojených arabských emirátov, ktorá mi ho zakúpila v miestnej Sephore. 


Meno Kat Von D som prvý raz zaregistrovala v súvislosti so show LA Ink na káblovej televízii, ale jej prácu som nejako podrobnejšie nesledovala, v tatérskej sfére sa až tak neorientujem. To, že založila kozmetickú značku, mi prišlo viac-menej logické, vidím dosť styčných bodov medzi svetom tetovania a svetom kozmetiky. Jedným z prvých produktov, ak nie vôbec prvým, ktorý uviedla na trh, bola práve očná linka vo forme pera nazvaná príznačne Tattoo Liner. Z ponúkaných niekoľkých farebných možností som si vybrala klasickú čiernu nazvanú Trooper.


Obal ma zaujal, aj keď sa stále neviem rozhodnúť, či sa mi páči alebo nie. Tie hviezdičky, ružičky a zdobené logo... podľa môjho vkusu to nie je, ale korešponduje s image značky, takže prečo nie. Za zmienku určite stojí dômyselný systém uzatvárania. Vrchnák má v sebe zabudovaný akýsi pružinový mechanizmus, ktorý pri zatváraní kladie odpor a treba zatlačiť, až kým to nešťukne, až potom je pero kompletne zatvorené. Toto ochranné opatrenie pred vyschnutím hodnotím veľmi kladne, tento produkt nestál pár drobných a tak by bolo nemilé, keby nedopatrením vyschol.

Pred použitím perom vždy trochu potrasiem - vo vnútri sa nachádza guľôčka, ktorá premieša pigment, aby bola farba pri nanášaní rovnomerná. Čo je trochu zvláštne, a musela som si na to zvyknúť, je že ma pri aplikácii na viečku chladí. Ale nie je to nič rušivé, len som to neočakávala. A teraz to hlavné - zvesti neklamali. Očná linka je s Tattoo Liner-om skutočne triviálnou záležitosťou. Po viečku kĺže takmer sám a vďaka tenkému hrotu sa dostane takmer až medzi riasy a viem vytvoriť tú najtenšiu linku. Tá sa dá samozrejme podľa chuti dokresliť na požadovanú hrúbku. Ale môjmu tvaru oka lichotí práve tenká linka, čiže nemám dôvod na dodatočné úpravy. Zatiaľ sa mi nedarí zakončenie "do chvostíka" (winged eyeliner), pri mojom tvare oka je to komplikovanejšie, ale nevzdávam to. Aj z toho dôvodu som do dnešného článku nedala žiadnu fotku "in action", nepodarilo sa mi zachytiť výsledok líčenia tak, aby som bola spokojná.

Farba na viečku sa nerozpíja (ani na tom mojom zvraštenom ako harmonika), zaschne v priebehu niekoľkých sekúnd (hneď vzápätí môžem natočiť riasy klieštikmi) a nepohne sa až do večerného odlíčenia. Naň sa treba vyzbrojiť dvojfázovým odličovačom alebo olejom. Zo zvedavosti som si urobila malú čiarku na chrbát ruky a vydržala tam napriek umývaniu rúk niekoľko dní (i keď samozrejme menej intenzívna).

Aby som len nechválila, jednu pripomienku predsa len mám a to smerom k hrotu pera. Je tvorený štetinami (čiže nie je to klasický "fixkovitý" aplikátor), z toho dôvodu je dosť poddajný. Na kreslenie linky na horné viečko je to paráda, ale nedarí sa mi ním nalíčiť si hornú vodnú linku. To je taký ten pidi pásik, ktorý trčí pod riasami. Podarilo sa mi to až raz a výsledok bol super, farba okamžite zaschla a neotlačila sa na spodnú vodnú linku (čo býva inak problém). Lenže zopakovať to je, zdá sa, nemožné, pokreslila som si všetko vrátane oka, ale do to vodnej linky sa neviem s týmto perom dostať.

Vďaka tomuto produktu som sa teda opäť vrátila k očnej linke, hoci stále s ňou trochu bojujem, nevzdávam to. Rozdiel je v tom, že s Tattoo Liner-om ma tieto pokusy bavia a výsledky sa aspoň (niekedy viac a niekedy menej) podobajú tomu, čo si predstavujem.

A kde sa dá kozmetika značky Kat von D kúpiť? Bohužiaľ, možností nie je veľa. Ak sa nemýlim, exkuzivitu má Sephora, no ani tá ju neponúka vo všetkých krajinách, kde má zastúpenie. Okrem Emirátov ju určite zoženiete v USA a Kanade a k nám asi najbližšie v Španielsku. I keď miniatúrny nápis "tekuté oční linky" (okem iných) na bočnej strane papierového obale dáva tušiť, že uvedenie na český trh je minimálne v štádiu úvah.


2 komentáre:

  1. Kéž bych se tahle kosmetika prodávala i u nás, ráda bych od nich něco vyzkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja myslim, ze sa casom v CR dockate, koluju zvesti, ze pride znacka Marc Jacobs Beauty, tak mozno Kat bude nasledovat... kazdopadne, bolo by to super.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.