pondelok 4. januára 2016

PF 2016! (a malá bilancia roka 2015)

Ako sa už stalo na blogu pravidlom, prvý príspevok v novom roku začnem želaním - nech sme zdravé, krásne, milované a nech máme vždy dosť peňazí (na kvalitnú kozmetiku)!


Čo prinesie rok 2016 tomuto blogu? Nechcem dávať nejaké verejné prísľuby, lebo ono sa to nakoniec zvykne zvrtnúť, ale ten nový dizajn blogu, ktorý som naznačovala presne pred rokom, už by sa konečne mohol "vyliahnuť". Musím na ňom však intenzívne popracovať a to je vec, ktorá si vyžaduje pomerne dosť času navyše. Ten ale momentálne nemám a som rada, že stíham dva články týždenne. Preto som sa uzniesla sama so sebou, že kým je o čom písať, svoj čas vyhradený na blogovanie venujem písaniu a foteniu, ak by nastali nejaké inšpiračné či nákupné suchoty, budem riešiť vizuál a technickú stránku blogu. Na túto situáciu vás samozrejme vopred upozorním, ale ako to tak vidím, tento ani budúci mesiac to rozhodne nebude.

A teraz malá bilancia roka 2015 na blogu. S čítanosťou to bolo ako na hojdačke, zaznamenala som v jednom období mierny odliv čitateľov, ale teraz ku koncu roka som s číslami spokojná. Môj blog si všimli v e-shope Elnino a výsledkom je spolupráca, ktorá dúfam pretrvá aj v roku 2016. (Na tému spoluprác som sa na blogu ešte nikdy nevyjadrovala, ale vedzte, že som dosť prieberčivá, a aj keď nedostávam ponuky denne, z toho, čo mi chodí, ešte selektujem. Ak by vás zaujímal môj pohľad na túto problematiku, môžem o nej napísať samostatný článok, lebo ono je to na dlhšie).

Aby som sa úplne nazamotala, vraciam sa k bilancii roka 2015 na blogu a nič neprezradí o ňom viac, ako poradie najčítanejších článkov. Tento raz som to chcela urobiť napínavé, preto som články (a klikacie odkazy na ne) usporiadala od desiateho miesta k prvému. Nech sa páči:

10. (Každo)denné líčenie

9. Flakóny do kabelky - Travalo vs. Marionnaud

8. HAUL: Hriešne dobrá nákupy s Evou (jar 2015)

7. Z kuloárov #9: Môj toaletný stolík a skladovanie kozmetiky

6. Detská kozmetika - denná starostlivosť, tops & flops

5. TOP 10: obľúbenci za menej ako 15 EUR

4. RECENZIA: Make-up Diorskin Star od Dior(a)

3. HAUL: Hriešne dobré nákupy s Evou (jeseň 2015) + DM a feelunique

2. PRVÉ DOJMY: Weleda, NUXE, Missha, Dermacol, L`Occitane

1. RECENZIA: Rozjasňovač Lumi Magique od L`Oréal Paris 

Niečo som očakávala, ale napríklad druhé miesto je pre mňa totálnym prekvapením a ani šestku by som osobne netipovala tak vysoko. Recenzie sú u mňa čítané už tradične, tam ma skôr zaskočilo, že sú v prvej desiatke iba dve - žeby sa ukazoval trend, o ktorom sa nedávno diskutovalo na inom blogu a to, že recenzie jedného produktu sú už out a čitateľsky zaujímavejšie je písať skôr stručne a o viacerých produktoch? To by celkom potvrdzovali miesta päť, šesť, deväť a desať. Napriek tomu ja s recenziami nekončím, osobne si myslím, že sú produkty, ktoré si zaslúžia, aby im bol venovaný osobitný priestor. Ak by sa všetko dalo odbaviť dvoma vetami, to už by som to tu mohla rovno zabaliť a presunúť sa na Instagram. Články s TOP produktami sú tiež pomerne dosť čítané a to nielen moje polročné hodnotenia, ale aj topky do XY eur (hoci sa nezmestili do najčítanejšej desiatky, v dvadsiatke by asi boli všetky) a chystám sa v nich pokračovať, zatiaľ mám materiál na ďalšie dva (no ďalej už pravdepodobne nepôjdem). Nákupy a skladovanie kozmetiky, to sú ďalšie čitateľsky vďačné formáty, i keď ja osobne nimi šetrím a nechávam si ich na špeciálne príležitosti  (toto píšem s vedomím, že na štvrtok mám pripravený článok s nákupmi a vianočnými darčekmi, ehm...).

Toľko teda bilancia minulého roka. Ďakujem, že ste tu so mnou boli a dúfam, že ostanete aj v roku 2016.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.