štvrtok 28. januára 2016

Spotrebované produkty - január 2016

Prvé empties v roku 2016 budú špecifické v tom, že výnimočne začnem niečím nekozmetickým, potom zhodnotím päticu spotrebovaných produktov a závere sa pozriem na tie, s ktorými sa lúčim, hoci som ich nespotrebovala.


Durance Angel Mist (180 g) - o mojom "vzťahu" k vonným sviečkam som písala v tomto článku. Sviečka z vianočnej kolekcie značky Durance ma nadchla na prvé ovoňanie a toto nadšenie ma neopustilo po celú dobu používania. Či to bolo deklarovaných 40 hodín, som nestopovala, ale keďže som ju pálila cca 3 hodiny každý večer po dobu takmer dvoch týždňov, aj by to tak zodpovedalo. Krásne prevoňala nielen obývačku ale v podstate celý byt bez toho, aby pôsobila ťažkopádne alebo rušivo. Horela rovnomerne a vyhorela až do tla. Určite kúpim znova a medzitým rada skúsim nejakú inú od tejto značky.

Avene Cold Cream Lip Balm (4 g) - toto je už druhé balenie (to prvé som si kúpila, toto druhé dostala), ale iba som si ním potvrdila svoj predchádzajúci postoj - tento balzam na pery síce hydratuje fajn, ale nevyhovuje mi ten biely povlak, ktorý zanecháva na perách, evokuje mi to buď outdoorové športy a balzamy na ne určené alebo tie roky 80.-te. Za mňa skrátka nie, už si ho nekúpim a ak by som ho dostala, radšej ho posuniem ďalej.

Repetto by Repetto eau de toilette (50 ml) - spotrebovaný parfum sme tu mali naposledy pred dvoma rokmi (január 2014). O tejto toaletnej vode som podrobnejšie písala tu. Keďže som ju s prestávkami používala niečo vyše dvoch rokov, už ma mierne omrzela. Možno sa k nej (alebo nejakej jej verzii) časom vrátim, ale momentálne mám iného favorita.

YSL Top Secrets Natural Action Exfoliator (75 ml) som recenzovala tu. Používanie tejto jemnej exfoliačnej starostlivosti bolo úžasným zážitkom, dosť som si ju šetrila a aj som trochu prešvihla doporučenú dobu spotreby, ale našťastie moja pleť žiadnu ujmu neutrpela. Patrí k tomu najlepšiemu, čo som z pleťovej kozmetiky vyskúšala a bohužiaľ tomu zodpovedá aj cena. Ak by sa mi podarilo ju nájsť s výraznou zľavou, ako tomu bolo u tohto balenia. neváham a kupujem znova.

Demak`up Expert (84 ks) - vatové tampóny do spotrebovaných za iných okolností nedávam, lebo kupujem dookola značku Ebelin, ale tieto spomeniem. Kúpila som ich v lete vo Viedni a bola som s nimi veľmi spokojná. Používala som ich ráno na osvieženie tváre pleťovou vodou, najprv hladkou stranou a potom tou so vzorom včelieho plástu pre jemné vyhladenie pleti. Pri najbližšej ceste do Rakúska si ich kúpim znova.

Ani vlhčené obrúsky Lactacyd Femina (15 ks) by sa tu neobjavili, nebyť ich inovovaného kompaktnejšieho balenia. Určite je praktickejšie (napríklad do kabelky) ako to predtým. Obrúsky sú napustené dostatočným množstvom produktu (nie sú suché ale ani lepivé). Už mám doma ďalšie balenie (tentoraz vo variante Sensitive).

Nový rok znamenal aj čistku môjho kozmetického stolíka a jeh okolia. Bez milosti som vyradila produkty, ktoré mám otvorené dlhšie, ako by sa patrilo, a je jasné, že už majú svoje najlepšie časy za sebou.


John Masters Organics Sculpting Clay (60 g) bol kolosálny flop minulého roka a dopoužívať by som ho zvládla jedine pod hrozbou hrubého násilia. Okrem toho odporúčaná doba spotreby je iba šesť mesiacov a myslím, že by som ho pri tomto množstve nestihla minúť, ani keby mi vyhovoval. Znovu by som ho nechcela ani zadarmo.

Sephora Concealer Palette (4 x 1,25 g) - z tejto paletky korektorov som používala iba dva, zelený na prekrytie vyrážok a iných červených nedokonalostí pleti a potom svetlobéžový, lebo ladil s tónom mojej pleti. Funkciu fialového som nejako nepochopila a tmavší béžový bol jednoducho príliš tmavý. Už sa už nevyrába, takže tým odpadá rozhodovanie či kúpiť alebo nekúpiť znova.

Maybelline Dream Touch Blush (7,5 g) - túto ícenku v odtieni 07 Plum som mala veľmi rada, bol to taký tlmený staroružový odtieň s trochou fialovej, penová textúra bola používateľsky veľmi príjemná a dala sa nanášať nekomplikovane prstami. Bohužiaľ sa "zdrcla", z peny sa stal krém, ktorý navyše aj smrdí, preto som jej ďalšie používanie vyhodnotila ako nežiadúce. Znovu si ju nekúpim (aspoň nie v dohľadnej dobe), lebo líceniek mám aktuálne doma dosť.

Garnier 5 Sec Perfect Blur (30 ml) som si kúpila na základe vzorky (nech žijú prvé dojmy) a nebol to zlý produkt, len sa u mňa ukázal nadbytočný. Pre túto bázu som jednoducho nenašla využitie, moje make-upy držia rovnako dobre s ňou aj bez, a tak som od jej používania upustila. Ak by som niekedy zatúžila po silikónovej báze, s dôverou sa k nej obrátim, ale v momentálnom rozpoložení mi chýbať nebude.

L`Occitane Lavande Hand Purifying Gel (50 ml) tento antibakteriálny gél som našla zabudnutý, keď som robila poriadky v taške ku kočíku (ktorý používame už len výnimočne, preto to opomenutie). Taktiež je otvorený už vyše roka a v tube už ostal len zvyšok, preto to s ním nebudem riskovať. Inak som s ním bola spokojná a príležitostne kúpim zase.


2 komentáre:

  1. Cold Cream je naozaj záchranca. Po istom čase som však presedlala na EOS balzamy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna EOS nikdy nelakali a teraz ked maju ten sudny spor v USA, tak este menej. Ale zas na ich kremy na holenie nedam dopustit.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.