pondelok 1. februára 2016

Maskovacie duo z Marionnaud

Po telovej kozmetike z Marionnaud som z môjho kozmetického rezervoáru vybrala aj ich pleťovku v podobe dvoch masiek ich privátnych značiek, jednu hydratačnú a druhú exfoliačnú.


Doteraz som mala na hydratačné masky šťastnú ruku. bol to prípad Décleor (recenzia tu), Clinique (recenzia tu), milovanej Avene (recenzia tu) či naposledy NUXE (recenzia tu).  Tým pádom viem, čo dobrá maska dokáže a moje očakávania sú tomu prispôsobené. Doteraz som bola presvedčená, že na hydratačnej maske nie je čo pokaziť. Keď som do ruky zobrala masku Hydra & Sublime od Marionnaud, podľa názvu a popisu mi znela ako alternatíva k už spomenutej Moisture Surge Overnight od Clinique, teda maska, ktorá sa dá v prípade potreby použiť ako nočné krém a v oboch prípadoch dlhodobo poskytne ochranu a vlahu dehydrovanej pleti. To je pre mňa v zime celkom nutná vec, hoci tohtoročná zima nepatrí k najchladnejším, akékoľvek zníženie teploty vzduchu bohužiaľ na moju pleť vplýva veľmi nepriaznivo.


Obalom je maska pomerne neutrálna, nemám, čo by som mu vytkla, okrem odskrutkovacieho viečka. Komfortu používania by prospelo vyklápacie, ale viečko je u tejto masky ten najmenší problém. Úplne mi nesadla vôňa - cítim tam nejaký mix ovocia, broskyne či marhule, a to nie je vôbec moja šálka kávy. Našťastie nevonia nijako intenzívne. Konzistenciou je maska na polceste medzi gélom a krémom - ľahká a jemná. V čom bohužiaľ maska zlyháva na celej čiare, je účinnosť. Taký ten pocit, keď odstránim z tváre jej zvyšky a pleť je svieža, nadýchaná, odpočinutá... tak presne ten sa nedostavil. Pri prvom type použitia, teda 10 minútovom pôsobení, mi ostal na tvári iba jeden veľký mastný fľak, maska zvýraznila červené miesta v okolí nosa a na brade, nenastalo žiadne osvieženie, zjemnenie, navrátenie hydratácie, jednoducho nič. Ostala som len so zamastenou tvárou a keď som odstránila zvyšky masky, tvár som mala stiahnutú a pocitovo v horšom stave ako pred použitím. Lepšie nedopadla ani aplikácia masky na noc namiesto nočného krému. K spomenutému efektu-neefektu sa pridružil lepivý pocit na pleti, ktorý v prvom prípade pri hrubej vrstve nebol taký nápadný. Po niekoľkých použitiach sa moja pleť správala, ako by maska z nej vlahu vysávala. Nakoniec mi moje podozrenie potvrdila aj kozmetička počas minulotýždňového ošetrenia, na brade a nose objavila suché mapy a ja som hneď ukázala prstom na vinníka. Čiže namiesto toho, aby pleť rehydratovala a oživila, maska situáciu ešte zhoršila. Okamžite som ju prestala používať a z mojej kozmetickej rezervy som vytiahla istotu - hydratačnú celonočnú masku od Clinique, ktorej malé balenie bolo súčasťou setu, ktorý som dostala na Vianoce. Možno maske Hydra & Sublime od Marionnaud dám druhú šancu o nejaké tri - štyri mesiace, keď sa oteplí, ale ešte som sa nerozhodla, či mi ten risk stojí za to.


Druhá maska patriaca pod privátnu značku Syx sa predáva v malom vrecku, jedná sa teda o plné balenie (kroré mi mimochodom vyšlo na dve použitia), preto som ju zaradila sem a nie do rubriky Prvé dojmy. V zložení nájdeme ovocné výťažky z brusnice, malín a čučoriedok a má exfoliačný účinok vďaka jemným zrniečkam. Používa sa najprv ako peeling a potom sa nechá zaschnúť 10 minút pleti (ja iba na T-zóne, inde to nepotrebujem). Zmýva sa celkom jednoducho, tvár netreba nijako zvlášť drhnúť. Účinok na pleti je viditeľný, perfektne vyčistí póry a vyhladí povrch tváre. Všetko bohužiaľ kazí silná až umelá vôňa, asi to mali byť tie čučoriedky, ale je to chemické a prehnané a dojem z masky to pre mňa úplne pochováva. Je to škoda, lebo toto balenie masky by bolo ideálne pre moje potreby, exfoliačnú masku využijem len pár krát do roka a neoplatí sa mi kvôli tomu kupovať niekoľkonásobne väčšie balenie v tube. Odporúčaná frekvencia používania je mimochodom raz do týždňa a podľa mňa je to adekvátne, častejšie by to najmä na citlivú pleť mohlo mať neblahé účinky.

Po vlažnom dojme, ktorý zanechali produkty telovej kozmetiky, musím konštatovať, že pleťovka u mňa renomé privátnej značky Marionnaud nijako nevylepšila. Nikto si nekupuje kozmetiku s úmyslom ju verejne strhať, ale tu to bohužiaľ inak nešlo. Hľadala som lacnejšiu alternatívu k maskám spomenutým v úvode, nevyšlo to a ako som už písala vyššie, radšej sa vrátim k osvedčeným maskám obľúbených značiek.

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.