pondelok 16. mája 2016

Lip pencils - Artdeco, Clinique, Maybelline

Ceruzky alias kontúrky na pery sú produktom, ktoré nepovažujem za nevyhnutné mať v kozmetickej výbave. Čomu by zodpovedal aj počet, ktorý aktuálne vlastním - tri kusy. Kupované boli viac-menej zo zvedavosti a priznávam, že po nich nesiaham denne.


Začnem tou, ktorá mala byť univerzálne využiteľná - Invisible Lip Contour od Artdeco v "odtieni" 1 (Natural Rose). Transparentná (alebo veľmi svetloružová) vysúvacia ceruzka na pery so zabudovaným strúhadielkom (stačí potiahnuť za svetloružový "cuplík" na konci) by mala zmierňovať drobné linky a vrásky na perách a zároveň zabrániť rúžu pred rozmazaním mimo kontúry pier. Teória je to krásna, ale ako som sa už zmienila v jednom zo svojich predchádzajúcich článkov, prax za ňou dosť zaostáva. Ceruzka má totiž dosť tuhú až voskovitú konzistenciu, ktorá sa na pery ledva prichytáva. Plus nevidím žiaden rozdiel v správaní sa rúžu a jeho výdrži s alebo bez ceruzky. Takže za mňa bohužiaľ, skúšala som ju s veľa rúžmi, keď už je taká všestranná, ale praktický dopad = nula bodov.


Vysúvacím mechanizmom sa vyznačuje aj ďalšia v poradí - Quickliner for Lips Intense od Clinique, ktorú som si kúpila pred časom v ich rovnomennom butiku. Tieto kontúrky sú dostupné aj v klasických parfumériách, ale nie všetky odtiene. Napríklad tento môj 09 Intense jam som tam nezohnala. V Clinique butiku som si nechala poradiť od obsluhy, lebo som zháňala odtieň, ktorý by sa hodil k môjmu obľúbenému rúžu od tejto značky. Nie sú farebne úplne totožné, ceruzka obsahuje trochu viac fialovej, ale zhodu by som odhadla tak na 90%. A na perách sa rozdiel úplne stratí. Ceruzka je sýto pigmentovaná, prívlastok intense jej nedali pre nič za nič. Okrem toho na pery kreslí úplne ľahko a je radosť s ňou pracovať. Netreba ju strúhať, stačí prejsť hrotom napríklad po papierovej vreckovke a tým ju zaostriť. Výdrž rúžu nejako extrémne nepredĺži, klamala by som, keby som tvrdila opak. Preto ostanem len pri tejto jednej, myslím, že mať ku každému rúžu vlastnú kontúrku, je v mojom prípade zbytočné.


Dnešný článok zakončím klasickou drogérkovou strúhacou Color Sensational od Maybelline v odtieni 547 Pleasure Me Red. Priniesla som si ju pred troma rokmi z Londýna. Problém je, že som k nej doteraz nenašla adekvátny rúž, s ktorým by som ju mohla spárovať. Lebo hoci sa javí neutrálne, má predsa len mierny tehlový podtón a to je u mňa problém, potrebovala by som niečo studenšie. Nedávno som si kúpila neutrálne červený rúž bez podtónov a prívlastkov (článok bude), ale v kombinácii s touto ceruzkou ťahá do teplých tónov a to mne až tak nepristane. Je to škoda, lebo inak nemám voči nej žiadne výhrady, je mäkká, precízne kreslí, má intenzívnu pigmentáciu a stála pár drobných.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.