štvrtok 21. júla 2016

RECENZIA: Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks Set

Kozmetika značky Helena Rubinstein a ja? Jedného dňa sa to muselo stať. Ale dali sme si načas, to je pravda. Aby bolo čo skúšať, kúpila som si rovno celý set, jeho hlavnou hviezdou je samozrejme mascara, ale pár slov venujem aj krému na očné okolie a odličovaču.


Lash Queen Sexy Blacks je podľa mňa mascara s úplne najkrajším obalom na svete. Mám slabosť pre čipku, najmä v takýchto jemných detailoch. A aj farba obalu lahodí môjmu oku. Zlatá, ale studená a matná, žiaden prvoplánový bling-bling, ale tlmená elegancia. Meno "kráľovná" nedostala náhodou.


A vnútro je rovnako zaujímavé. Na bokoch spoštenú kefku v tvare presýpacích hodín tvoria klasické štetiny. Za posledné roky u mňa prevládajú skôr silikónové typy kefiek, a tak túto zmenu vítam. Farbu naberá v primeranom množstve, nekonali sa žiadne nánosy, ktoré by som pred použitím musela otierať do papierovej vreckovky. Napriek špeciálnemu tvaru (alebo vďaka nemu?) sa mi s kefkou manipuluje veľmi dobre, hoci sa zvyknem sťažovať na šmuhy na hornom viečku, s touto mascarou sa vyskytujú minimálne. A dočiahnem ňou aj riasy vo vnútornom kútiku. Najlepší výsledok dosahujem na riasach vytočených klieštikmi a úplne stačí jedna vrstva, dve majú tendenciu riasy zlepovať, ale rozdiel v objeme nie je nijako výrazný (na fotke mám na jednom oku jednu vrstvu a na druhom dve, ale ktoré je ktoré, to už spätne neviem zistiť). Ihneď po nanesení, ak nedám pozor, má tendenciu sa otláčať pod obočie. Ale keď raz zaschne, výdrž je celodenná, bez opadávania, šmuhovania a podobných nezrovnalostí, a to aj vo veľmi teplom počasí. Akurát možno pre veľmi citlivé oči úplne nebude, ja som mala prvé dva-tri razy bezprostredne po použití také zvláštne pnutie okolo oka, nebolo to štípanie, ale určitý jemný diskomfort, ktorý potom ustúpil a teraz po cca troch týždňoch používania ho už neevidujem. Sľubovaný objem som vďaka nej určite našla, provokatívne krivky... no neviem, toto slovné spojenie mi evokuje všeličo, len nie tvar rias. Ak aj sú natočené, je to hlavne vďaka klieštikom, samostatne s mascarou sa mi takýto výsledok nikdy nepodaril. To ale nič nemení na fakte, že po všetkých tých vlažných hodnoteniach či vyslovených sklamaniach som konečne natrafila na high end mascaru, o ktorej som presvedčená, že stojí za tie prachy a určite ju môžem odporučiť.


Spolu s mascarou sa v sete nachádzali aj ďalšie dva produkty v zmenšenom balení, ktoré kompletizujú starostlivosť o očné okolie. Prvý predstavím dvojfázový odličovač All Mascaras, mimochodom opäť vo veľmi elegantnom striedmom obale s monogramom. Pri premiešaní sa obe zložky spoja do mierne zakalenej až mliečnej tekutiny. Tá odstraňuje z oka skutočne všetko, čo jej príde do cesty, skúšala som okrem Lash Queen samozrejme aj vodeodolnú mascaru (z tohto článku) a idú dole bez drhnutia či žmolenia, prakticky jedným ťahom. A musím podčiarknuť, lebo to nebýva pravidlom, že oči ma neštípu počas odličovania ani po ňom, na očnom okolí nezanecháva mastný film, ale ho ani nevysušuje. Obsahuje pridaný parfum, ktorý pri použití vôbec neregistujem, cítim ho jedine, keď si pričuchnem k hrdlu nádobky.

Najmenej viem toho zatiaľ napísať o treťom členovi setu, a to očnom kréme Powercell Youth Grafter. Obsahuje v sebe jemné perleťové čiastočky, ktoré majú za úlohu pravdepodobne odrážať svetlo a okolie oka tým rozjasniť. Ja to až tak neocením, keďže ho používam večer. Jeho ľahká textúra sa do očného okolia rýchlo vsiakne. Nejaké zmeny na tejto časti tváre som si zatiaľ nevšimla, ale po troch týždňoch je na nejaké komplexnejšie hodnotenie priskoro. Mne stačí, že hydratuje primerane k mojim potrebám a korektor následne nerobí v očnom okolí žiadne neplechy. Na nejaký zásadnejší verdikt si musíme počkať, až keď ho spotrebujem. A hoci balenie obsahuje 3 ml produktu, nejaký čas mi vydrží, stačí ho totiž pomerne malé množstvo, cca ako jedno zrnko ryže, a to je dosť pod obe oči.

Celkovo tento set hodnotím výborne, dal mi možnsť spoznať produkty značky Helena Rubinstein trochu lepšie a je to veľmi milé a pozitívne spoznávanie. Samozrejme, mohla by som "plakať" nad (ne)dostupnosťou na Slovensku, ale kto chce, ten sa vynájde. Obzvlášť teraz v lete, keď veľa z nás cestuje, a nejaký ten kozmetický suvenír z ciest, ako napríklad podobný set, vždy poteší.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.