štvrtok 3. novembra 2016

RECENZIA: Parisian Lips Le Crayon od Lancôme

S touto recenziou som sa poponáhľala, pretože sa jedná o produkt aktuálnej jesennej limitovanej edície a teda písať o ňom o pár týždňov už by nemalo bohvieaký význam. O motivácii k nákupu práve tohto kúsku som písala už v nákupnom článku, a tak sa nebudem opakovať, zhrniem to len slovami, že spojenie dvoch ikonických parížskych značiek Lancôme a Sonia Rykiel v takejto spoločnej kolekcii ma nenechalo chladnou. O tom, ako vidím Parisian Lips Le Crayon, sa dozviete práve dnes.


Toto líčidlo na pery vo forme obojstrannej ceruzky sa predáva v štyroch odtieňoch, z toho dva a dva majú rovnaké obaly. Ja som tajne dúfala, že mi bude farebne vyhovovať niektorý z dvoch "pásikavcov", a tak sa aj stalo. Kým ceruzky v bielom dizajne s drobnými ilustráciami ponúkajú oranžový a výrazný ružový odtieň takmer do fialova, pásikavé sú ladené do červena, líšia sa len v pomere ružových tónov. Ja som si vybrala ten tmavší, červený (ťahajúci do malinova - ako inak) s názvom M02 French Baiser.


Pod čiernymi plastovými vrchnákmi sa ukrývajú dve textúry - jedna je krémovitá, obsahujúca sýty pigment a druhá je jemne tónovaný balzam. Pre dosiahnutie zamýšľaného efektu blurred lips, teda po anglicky "rozostrené pery" alebo levres mordues, po francúzky "pohryzené pery", je treba začať nanesením vrstvy balzamu a následne ju nedbanlivo pokresliť ceruzkou, aby sa farba rozpila. Vyzerá to trochu nedbalo a zároveň chic, pery sa iba mierne natónujú. Vďaka balzamu je táto kombinácia veľmi komfortná a aj keď sa farba z pier postupne vplyvom jedenia či pitia stratí, nemusím to ani nejako riešiť a opravovať, lebo mizne pozvoľna a rovnomerne. 

Samozrejme som vyskúšala samostatne iba ceruzkovú časť, lebo som bola zvedavá, ako sa bude správať. Ako môžete vidieť na fotke nižšie, pigmentácia je veľmi intenzívna a to už v jednej vrstve. s polomatným efektom na perách. Problematická je však výdrž, ktorá je minimálna. Farba sa neskutočne otláča - na zuby, na šálku počas pitia, jedlo nezvláda absolútne. Stred pier ostane nahý a na okrajoch sa vytvorí nelichotivá kontúra, nie je to veru pekný pohľad. Kombinácia v poradí ceruzka a balzam sa správa rovnako, s jediným rozdielom, že namiesto polomatného efektu je výsledok lesklý.


Experimenty teda neodporúčam, ale pri používaní v poradí, v akom ho zamýšľal výrobca, ma toto duo balzamu a ceruzky rozhodne baví. Nepovažujem ho za must-have, ale práve svojou originalitou má niečo do seba. U mňa sa k tomu pripája aj určitá sentimentálna hodnota viažúca sa k značke Sonia Rykiel. Niekedy u kozmetiky (hlavne dekoratívnej) nad účelnosťou alebo inými (merateľnými) parametrami preváži emócia a to sa stalo mne pri tomto produkte, ktorý možno nie je najdokonalejší, ale jeho používanie ma vyslovene teší.


2 komentáre:

  1. Pre mňa dokonalý odtieň a pekné balenie k tomu ;-) Nič som ešte od Lancome neskúšala, asi by som to mala napraviť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, myslim, ze farba je ako pre teba :) ja som od Lancome toho doteraz veľa nemala, nie je to značka, po ktorej by som pravidelne siahala.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.