štvrtok 27. apríla 2017

Spotrebované produkty - apríl 2017

Dnes máme pred sebou jubilejnú päťdesiatu epizódu seriálu s názvom empties, takže by to asi chcelo nejaký bombastický úvod. Ale žiadny mi nenapadá, preto prejdem rovno k zhodnoteniu dnešnej desiatky spotrebovancov.


O sviečke Musc Petillant (Sparkling Musc) od Durance (180 g) a tekutom marseillskom mydle na ruky s výťažkom z bavlny (750 ml) som písala v tomto článku. Sviečka mi síce voňala, ale toto je prvá od Durance, o ktorej nie som presvedčená, že by som si ju kúpila znova. Vôňa bola totiž dosť silná a čím sa viac približovala ku dnu, tým intenzívnejšie voňala, až mi to občas stúpalo do hlavy. Zato tekuté mydlo si určite kúpim aj nabudúce, táto neutrálna parfumácia mi vyhovovala asi zo všetkých najviac.

Yves Rocher relaxačný peeling (150 ml) a telový balzam (150 ml) s kombináciou vôní kvet pomarančovníka, levanduľa a petit grain boli fajn, ale neohúrili. Telový peeling bol dosť mastný a olejový, v zimnom období sa to dalo zniesť, ale na jar/ v lete by to mohlo byť príliš. Cukrové čiastočky sa rýchlo topili a nemali ten správny obrusovací efekt. Telový balzam sa vyznačoval dosť tuhou konzistenciou, ale rozotieral sa rýchlo a bez pocitu mastnoty. Oba produkty som recenzovala tu; peeling si už druhý raz nekúpim, lebo existujú lepšie; telovému balzamu by som teoreticky ešte dala šancu.

Odličovací olej Mixa (150 ml) pre citlivú a veľmi suchú pleť bol súčasťou mojej zimnej a zimno-jarnej pleťovej rutiny. Bol skvelý a úžasný, perfektne odlíčil všetko z tváre aj očí a to bez štípania a hmly pred očami. Veľa muziky za málo peňazí. Dúfam, že sa mi podarí kúpiť si ešte niekedy ďalšie balenie (toto som si priniesla z letnej dovolenky), lebo fakt stojí za to.

Bázu pod make-up bez silikónov (zato s obsahom kokosovej vody, probiotík a olejov) od Too Faced HangoverX (40 ml) som recenzovala na tomto mieste. Čo dokázala, bolo určite rozjasnenie a hydratácia, aj keď v úplne zimných dňoch bola proti vytváraniu suchých máp na lícach bezmocná. A nepredĺžila ani výdrž make-upu. Za mňa je to produkt, ktorý ostal niekde na pol ceste a za tú cenu ma báza nepresvedčila, že by som ju potrebovala znova.

Dvojfázový odličovač očného make-upu (vrátane vodeodolného) od Maybelline (125 ml) je grálom mnohých zahraničných blogeriek a YouTuberiek. Článok, kde sa mu venujem podrobnejšie, nájdete tu. Bol efektívny, ale nenašla som na ňom nič extra, čo by ma motivovalo k ďalšiemu nákupu. Tým viac, že sa u nás nepredáva a musela by som poň niekde do zahraničia.

Hydratačná maska zo zrušeného radu HydraQuench od Clarins (15 ml) dostala priestor v tomto článku. Nebola zlá, ale paf som z nej neostala. Znovu si ju z pochopiteľných dôvodov nekúpim, ale asi budem zvedavá, aká je maska z nového radu Hydra-Essentiel, ktorá ju nahrádza.

Na záver tu mám dvojicu, ktorá nie je spotrebovaná, ale z rôznych dôvodom sa s ňou lúčim. L`Oréal Elseve maska na vlasy (150 ml) z radu Extraordinary Clay ma sklamala (viac tu), vlasy sa mi po jej použití mastili ešte viac. Pred vyhodením ju zachránilo, že vyhovuje mojej sestre, tak jej ju s radosťou posúvam (a znova si ju pochopiteľne nekúpim).

Clinique Even Better (30 ml) je emulzia s ochranným faktorom 45 a proti pigmentovým škvrnám. Viac sa dozviete v tejto recenzii. Za dva roky sa mi ju nepodarilo úplne spotrebovať, a je čas sa so zvyškom rozlúčiť. Z tohto typu produktov uprednostňujem Super City Block SPF 40 (znova kúpený nedávno), preto o ďalšom nákupe Even Better emulzie v budúcnosti neuvažujem.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.