štvrtok 20. júla 2017

RECENZIA: Full Lash Volume Mascara od Shiseido

Produkty značky Shiseido veľmi preskúmané nemám; ak dobre rátam, toto je môj tretí. Začala som klieštikmi na riasy, ktoré radím medzi mojich TOP beauty pomocníkov a hoci ich mám už dlhé roky (ešte spred blogových čias), stále fungujú ako nové (samozrejme s občasnou výmenou gumených vankúšikov). Potom som zažila obrovské sklamanie s ich odličovacím olejom. A do tretice, s mascarou Full Lash Volume? Dúfala som v to najlepšie.


Už len kvôli cene - pohybuje sa v končinách, ktoré ja nazývam high-endom, teda okolo 30 EUR. Ja som ju kúpila počas Dní Marianne pred necelým rokom so zaujímavou zľavou. To ale nič nemení na fakte, že akonáhle cena akéhokoľvek produktu presahuje moju pyschologickú hranicu, vzbudzuje vo mne nielen očakávania ale aj zvýšené nároky a mieru kritiky. 

Vezmem to ako vždy od obalu. Nemám mu vzhľadovo čo vytknúť, akurát papierová škatuľka je neúmerne veľká (široká), zmestil by sa do nej ešte jeden exemplár mascary. Tá má mimochodom zaujímavý dizajn, vonkajší plášť ako by niekto pokrútil. Dodáva to inak triezvemu vzhľadu v čierno-bielom prevedení aspoň trochu šťavy.


Kefka je ohnutá do tvaru banánu a tvorí ju veľké množstvo krátkych a hustých štetiniek. Farbiaca hmota stredne hustej konzistencie si s kefkou náramne rozumie. Aj keď sa môže zdať, že je hmoty na nej priveľa, nie je to tak. Jedine úplne na hrote sa zvykne nakumulovať, a ten odporúčam pred použitím otrieť, inak sa môže trochu čiernej farby otlačiť do vnútorného kútika. Tvar kefky veľmi presne kopíruje tvar oka a práca s ňou je veľmi precízna. Stačí jedna vrstva mascary a každá riasa je pokrytá sýtočiernou farbou, ktorá im dodá želaný objem. Riasy sú perfektne zvýraznené a upravené do vejárovitého tvaru presne tak, ako to mám rada. Francúzsky názov tejto mascary regard tentateur znamená doslovne "zvodný pohľad" a myslím, že ju to dokonale vystihuje.

Hoci nie je mascara vodeodolná, ani pri tropických letných teplotách (ako máme napríklad tento týždeň v Bratislave) sa z oka celý deň nehne a neotláča sa ani na nadočnicový oblúk (dámy s hlboko posadenými očami a / alebo so spadnutými viečkami tento problém veľmi dobre poznajú).

Mojim nárokom teda táto mascara vyhovuje v každom ohľade a okrem ceny spomenutej v úvode na nej nenachádzam žiadne negatívum. Akurát ma zaskočilo, že doba spotreby na obale je uvádzaná 24 mesiacov po otvorení - zdá sa, že máme nový rekord (doterajší držala mascara od Clarins z tohto článku s 18 mesiacmi). Ja sa tým samozrejme riadiť nebudem a najneskôr po pol roku pôjde do mascarového neba, tak ako každá iná.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.