štvrtok 7. decembra 2017

Zamerané na: Human+Kind (1. časť)

Dnes si dáme ďalší sumárny článok zameraný výlučne na produkty jednej značky, a to írskej prírodnej kozmetiky Human+Kind. Keďže všetko sa mi jedného článku nezmestilo, v blízkej budúcnosti nás čaká pokračovanie.


Túto značku kúpite exkluzívne v parfumériách Marionnaud, jej portfólio sa skladá z telovej,  pleťovej a vlasovej kozmetiky a zameriava sa na celú rodinu. Ako prvé som otestovala cestovný set produktov na pleť, telové maslo a telové soufflé.

Pleťový set sa skladá z krémového čističa na pleť, univerzálneho krému na deň a noc (oba v štedrej veľkosti 40 a 30 ml) a malej odličovacej handričky. Čo sa týka obalov, sme dosť ďaleko od mnou preferovanej striedmosti, ale nie sú až tak "kikirikí", aby urážali môj vkus a nemohla som sa na ne dívať. 

Krémový čistič Wash Off Facial Cleanser je veľmi jednoduchý a ničím sa nevymyká  podobným produktom určeným na čistenie pleti namokro, snáď len tým, že vôbec nepení. Tým pádom je k pleti jemný a zbytočne ju nevysušuje. Okrem make-upu a nečistôt by mal pleť aj jemne zbavovať odumretých buniek. V produkte cítim vzdialene mentol, tým pádom mám po použití na pleti pocit sviežosti. Keďže mokré odličovanie neobľubujem, tento produkt som nikdy na odlíčenie make-upu nepoužila; čistím si ním pleť práve v tie dni, kedy nalíčená nie som. Ako doplnok používam priloženú handričku, ktorou odstránim produkt z tváre. Nie je to ale podmienkou a rovnako dobre sa dá čistič zmyť vodou. Handrička mi k srdcu neprirástla, materiál (80% polyester + 20% polyamid) síce chce byť jemný, ale na dotyk cítiť, že sa jedná o umelinu, Keďže bol súčasťou setu, neriešim to, ale samostatne sa podľa mňa neoplatí kupovať.


Day+Naight Cream ma príjemne prekvapil. Nemala som totiž nejaké očakávania a je fakt dobrý a to rovnako na deň ako na noc. Je trochu hutnejší a hlavne ráno ho treba do pleti poriadne masírovať, inak ostávajú na jej povrchu biele stopy. Ale až na toto pomalšie vsakovanie nemám, čo by som vytkla. Hydratácia je na dobrej úrovni a krám slúži spoľahlivo aj ako základ pod make-up. Jediné, čoho sa obávam je, že to nebude úplne krém do veľkej zimy. Minulý týždeň, keď mrzlo a snežilo, sa mi na čele počas dňa tvorili šupinky. Tento týždeň teploty vystúpili nad nulu a tým pádom šupinky zmizli. Krém má špecifickú vôňu, ktorú by som prirovnala k čerstvo nahodenej omietke, ale našťastie sa tento pach vytráca dosť rýchlo (alebo si naň nos zvykne).

Z produktov na telo som sa rozhodla najprv vyskúšať telové maslo a telové soufflé. Síce sa predávajú v podobných obaloch, ale určite by som radila si ich nezamieňať. Jedno z nich je totiž úplne priemerné a to druhé sa naopak zaradilo medzi moje top produkty druhej polovice roka.


Aby som to dlhšie nenapínala, idem najprv na ten priemer. Tam radím telové maslo. Pôvodne som si ho ani nechcela kupovať, lebo mi nevoňalo (cítim v tom veľmi vzdialene čerešne a ja na tie ovocné vône nie som), ale presvedčil ma argument výhodného nákupu (zľava 30% na malé balenie). Tieto produkty totiž existujú v dvoch veľkostiach - 50 a 200 ml. Bola som rada, že som zvolila to menšie balenie, lebo toto telové maslo mi fakt nesadlo. Veľmi pomaly sa totiž vsakovalo do pokožky, musela som sa vyslovene masírovať a prechádzať jednu končatinu viac krát. A to ma večer pred spaním nebaví, ja nechcem, aby ma čokoľvek zdržovalo. A ako som písala, ani vôňa nebola úplne "moja".

Zato telové soufflé, to je úplne iná báseň. S jemne našľahanou textúrou a decentnou vôňou, ktorá mi pripomínala grepové šupy. Napriek bohatej konzistencii sa do pokožky vsakuje okamžite, zanecháva ju vyživenú a príjemne zamatovú a nelepí. Počas používania ma pokožka tela neťahala ani nesvrbela, a to ani v kritickej oblasti predkolenia. Toto soufflé som si úplne zamilovala a určite ho nemám naposledy.

Moje odporúčanie, čo sa týka kozmetiky Human+Kind, smeruje jednoznačne k telovému soufflé a pleťovému krému. Odličovač s handričkou sú fajn, ale špeciálne ma nezaujali a telové maslo mi nesadlo vôbec. Okrem týchto produktov mám doma ešte balzam na pery a rodinný krém "na všetko"; rada by som ešte vyskúšala od tejto značky sprchovaciu penu a telový peeling.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.