štvrtok 12. júna 2014

RECENZIA: Telové mlieko Garnier Oil Beauty Nourishing Lotion

Telové oleje a ja, to nie je práve love story. Niečo som skúšala, ale zatiaľ som neobjavila, čo na tom všetci (= všetci milovníci oleja) majú. Keď som narazila na novinku od Garnier, ktorá v sebe kombinuje telové mlieko s olejovými zložkami, neváhala som. Môj exemplár mám z feelunique, ale videla som ho aj v našich drogériách vo veľkosti 250 a 400 ml (ja mám 250 ml).


Obal je v tvare kvapky, asi aby evokoval kvapky oleja? Je to možné. Farebná schéma je béžovo-hnedá a na obale sa dozvieme, akéže oleje toto telové mlieko obsahuje - arganový, makadamiový, mandľový a ružový. A tu sa musím pristaviť, pretože hoci to v teórii vyzerá náramne, v skutočnosti sa vrátime veľmi rýchlo na zem, keď si prečítame zloženie. Nelíši sa od iných drogérkových mliek, na predných miestach má deriváty petrochemického priemyslu (mne neprekážajú), a kde máme tie oleje? Arganový je niekde v prvej polovici, takže dajme tomu, že je tam obsiahnutý v nejakom decentnom množstve; ostatné tri sa však krčia na chvoste až za farbivami, čiže to naznačuje, že ich zastúpenie v zložení bude v desatinách, možno stotinách percenta. Takže trochu nafúknutá bublina s tým označením "oil-infused".  

Ďalšou veľmi podstatnou charakteristikou je vôňa. Prečítala som si pár recenzií, kde bola prijatá pozitívne, vraj jemná, vraj príjemná. Ja mám iný názor. Na vôňach najlepšie vidíme, že koľko ľudí, toľko chutí. U mňa to šlo tak striedavo-oblačno. Keď som toto mlieko ovoňala prvý raz, hovorím, OK, môže byť, taká hrejivá olejovitá vôňa ako letný večer niekde v Maroku. Po prvom natretí katastrofa, stúpla mi do hlavy a zdala sa mi príliš výrazná až dusivá. Postupne som si na ňu zvykla, takže teraz som na tom tak, že mi nevadí, ale paf z nej nie som. 


Telové mlieko Oil Beauty Nourishing Lotion je určené pre suchá pokožku a hydratuje ju naozaj veľmi dobre. Používam ho večer po sprche a ešte ráno a cez deň doznievajú jeho účinky. Je trochu hustejšie ako klasické telové mlieka, povedala by som na pomedzí mlieka a krému. Po aplikácii nelepí, takže sa môžem obliecť prakticky hneď. Ostatné deklarované účinky, teda rozžiarenie a výživa pleti, som si nejako nevšimla, teda neprejavili sa nijako výraznejšie ako u iných telových mliek.

Začala som obalom a dnes ním aj končím - vďaka tomu, že je z polopriesvitného plastu, je v ňom pekne vidieť koľko produktu ešte v ňom ostáva, a to je pre mňa dosť dôležité, nemám rada keď musím obaly presvecovať.

Keby som mala toto telové mlieko opísať jedným slovom, poviem, že "slušné", ak máte radi ťažšie teplejšie vône a zároveň potrebujete hydratovať a vyživiť suchú pokožku,, mohlo by sa vám páčiť. V tomto produktovom rade Oil Beauty ponúka Garnier ešte telový olej a telový peeling (ktorý možno vyskúšam, tam by výrazná vôňa nemala byť prekážkou, keďže sa peeling oplachuje vodou).


2 komentáre:

  1. Zatiaľ s ním nemám skúsenosti, ale pozerám po ňom, olejové produkty ma celkom lákajú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hlavne ho pred kupou ovonaj, lebo ta vona je fakt specialna :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.