pondelok 6. júla 2015

Parfumy môjho srdca: Black Opium od YSL

Už som na blogu písala viackrát, že parfumy síce striedam, ale že vždy mám otvorený iba jeden a keď sa blíži k svojmu koncu, začnem sa obzerať po novom. Ale všetko má svoje výnimky. Keď moja obľúbená značka YSL uviedla na trh svoju novinku Black Opium, spozornela som, ako vždy, keď sa takéto niečo udeje. Zašla som do parfumérie a privoňala si – raz, dva razy, tri... a bolo to jasné. Toto chcem! Napriek tomu, že flakón môjho doterajšieho parfumu (Repetto by Repetto) je ešte z dvoch tretín plný. A tak som si ho zaželala k narodeninám a moje želanie sa splnilo.


Po mesiaci a pol používania som rovnako nadšená ako v prvý deň. Hocikedy cez deň sa prichytím pri myšlienke „Tu niekto/ niečo super vonia! ... Aha, to som ja.“ Čo k tomu dodať?

S pôvodnou vôňou Opium má pramálo spoločné, jedine ak tvar flakóna. Je celý čierny a v skutočnosti nežiari tak ako na vizuáloch. Jeho povrch je pokrytý množstvom drobných čiernych flitrov. Páči sa mi aj vonkajší papierový obal s kombináciu čiernej a metalickej ružovej s jemným logom vytvorenom akoby hviezdnym prachom.

Vôni dominuje káva. Hoci hlavu tvoria kvet pomaranča (hello there!) a ružové korenie, nie je šanca ich veľmi cítiť, lebo vôňa kávy prevezme vedenie veľmi rýchlo. K čomu by som asi mala napísať, že to nie je vôňa uvarenej kávy, latté alebo iného kávového nápoja ale kávového zrna. Prináša horkosť, ktorú naviac podporuje prítomný jasmín (ďalšia moja obľúbená zložka). V základe nájdeme vanilku, ktorá to celé aspoň trochu osladí, spolu s pačuli (vždy keď počujem/ vidím toto slovo, spomeniem si na rovnomennú postavu z Bridget Jones...) a cédrom.

Celú vôňu by som opísala ako intenzívnu s výdržou od rána až do večera. Väčšine asi príde vhodnejšia na zimné mesiace, ale ja na toto nehrám a nosím ju kľudne od jari až doteraz.

Veľmi sa mi páči aj reklamná kampaň na túto eau de parfum a rada zdieľam jeden z klipov:


Minulý týždeň som sa dočítala, že na koniec augusta je plánované uvedenie rovnomennej eau de toilette a to si samozrejme nenechám ujsť. A keď sa mi bude páčiť, nepochybujem, že pre ňu nájdem čestné miesto na svojom vianočnom wishliste (ehm, crazy lady myslí v júli na Vianoce....).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.