pondelok 27. novembra 2017

Urban Decay - korektor, kontúrka a očná linka

Príchodom parfumérií Douglas náš trh obohatili značky, ktoré sme si predtým vozili/objednávali zo zahraničia. Jednou z nich je aj Urban Decay. Na mojom blogu sa už zopár ich produktov objavilo, ale vždy to boli také, ktoré sa dali objednať bez rizika, že by som netrafila odtieň.


Osobná prítomnosť je ale napríklad pri výbere korektora očného okolia kľúčová a neviem si predstaviť vyberať ho len tak, bez priameho porovnania odtieňov. Tých je pri korektore Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer v ponuke viac ako desať, pričom sa delia na Neutral (ružový podtón) a Warm (žltý podtón). Ja som si dopredu správne tipovala, že skončím s najsvetlejším odtieňom do žlta, a to Fair Warm (ďalší v poradí Light Warm už bol na mňa oranžový a "neutral" podtóny mi nesedeli vôbec). Obal je klasický korektorový s tyčinkovým aplikátorom zakončeným malou sploštenou "stierkou". Až teraz som si uvedomila, že som ju zabudla odfotiť. Musím vás preto odkázať na tento obrázok z môjho wishlistu. Náplň patrí k hustejším, ale stále sme ďaleko od nejakej pasty či krému. Recenzie, ktoré som na jeho konto čítala sa delili na dve skupiny - mladšie používateľky chválili, staršie sa sťažovali. Tu musím s veľkou radosťou konštatovať, že podľa tohto kritéria som stále mladá, lebo Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer mi do očných (mimických) vrások ani nezalieza, ani ich nezdôrazňuje. Jediné, čo zvýrazňoval, boli šupinky v časti očného okolia pri vnútorom kútiku oka, kde som asi dostatočne neaplikovala očný krém. Ak som si ale v nasladujúcich dňoch bola pri nanášaní očného krému dôsledná, žiadne šupinky som nepozorovala. Korektor má aj dlhú - celodennú - výdrž, a to bez zapúdrovania. Nanášam ho prstami a do očného okolia jemne vklepávam. Skúsila som aj štetec (Deluxe Crease Brush od Real Techniques), funguje to, ale prstami mi to ide rýchlejšie (a ľahšie sa čistia). Jedinou mojou výhradou voči tomuto korektoru je, že napriek veľmi vysokej pigmentácii nezvádne úplne zakryť modré žilky pod mojimi očami, preto sa nemôžem totožniť s "complete coverage" v jeho názve. To mu trochu zráža body a z inak výborného produktu klesol u mňa do kategórie chválitebný.


Potom tu mám dve ceruzky 24/7 Glide-on. Začnem tou na pery v univerzálnom odtieni Ozone, z ktorej som trochu v rozpakoch. Nie je zlá (oproti podobnej od Artdeco sme o sto levelov vyššie), ale niečo mi u nej chýba. Tým, že tuha nie je suchá, ale skôr mastnejšia či gélovitá, sa veľmi komfortne nanáša na pery. Tie obalí veľmi jemnou belostnou vrstvičkou, takže trochu potlačí ich prirodzenú farbu (ja ich mám oproti tvári dosť pigmentované, takže zjemnenie ich odtieňa vítam). Rúže sa na pery následne aplikujú ľahko a plynulo a počas dňa sa nerozpíjajú (ale to sa mi nedeje ani keď ceruzku nepoužijem). Moje rozpaky naznačené vyššie vychádzajú zo skutočnosti, že ceruzka žiadnym spôsobom nepredlžuje výdrž rúžu na perách (čo je u mňa obed a dosť). Mala som v tejto oblasti dosť veľké očakávania vzhľadom na povesť, ktorá 24/7 Glide-on ceruzky sprevádza. Ale možno sú na tom lepšie ostatné odtiene, ktorých je mimochodom úctyhodné množstvo a určite si vyberiete, či už ich chcete spárovať s rúžmi od Urban Decay alebo od úplne iných značiek.

To najlepšie som si nechala na koniec. Ceruziek na oči mám doma kvantum, takže objektívne mi žiadnu ďalšiu nebolo treba. Ale 24/7 Glide-on Eye Pencil Waterproof bola darčekom k nákupu (podrobnosti tu) a som veľmi rada, že medzi ponúknutými možnosťami bol odtieň Oil Slick, tmavosivá s kúskami trblietok. Tmavším farbám na očnom viečku sa vyhýbam, pretože mám pocit, že moje hlboko posadené oči vtláčajú ešte hlbšie. Ale práve odraz svetla od trblietok viečko naopak vyťahuje von a stačí na to úplne jemná, tenká linka. Takto nosím túto ceruzku najčastejšie, iba na hornom viečku a doplnenú jednou vrstvou mascary. Ceruzka ale dobre drží aj na hornej a spodnej vodnej linke, ale odporúčam ju nanášať v dvoch krokoch. Najprv prvú vrstvu a keď uschne (cca po pol minúte) aplikovať druhú. Tá polminúta platí, aj ak sa chcete trochu viac pohrať s linkou na hornom viečku, napríklad ju rozmazať do stratena vrámci nejakého komplexnejšieho líčenia. Mňa u tejto ceruzky najviac dostalo, že linka drží naozaj od rána do večera (noci) aj nezafixovaná, a to aj na mojich mastných viečkach. Drobné mínus by som dala jedine za to, že sa dobre nestrúha, vzhľadom na mäkkosť materiálu ju neviem zastrúhať do úplnej špičky (to mimochodom platí aj pre ceruzku na pery z predchádzajúceho odstavca). V ponuke je viac ako 40 odtieňov, od konvenčných až po uletené (napríklad fuchsiový odtieň s názvom Woodstock či zlatá Goldmine) a s rôznymi efektami, od matných cez saténové a metalické až po trblietkáče; vyberie si naozaj každý.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.