pondelok 11. decembra 2017

FLOPS 2017

Opäť po roku nastáva ten čas, kedy ukážem prstom na to najhoršie, čo v uplynulom roku prešlo mojou kúpeľňou a kozmetickým stolíkom. Ak v tomto výbere nájdete nejakú svoju srdcovku, neberte to osobne - neexistuje kozmetika, ktorá by vyhovovala všetkým.


Začnem  vlasmi. Na to, koľko priestoru dostáva vlasová kozmetika na blogu, sú dva prepadáky až-až. Texturizér Got2Be Made4Mess od Schwarzkopf som používala už v roku 2016, potom som si od neho dala pauzu a tento rok som vyhodnotila, že si prosto nie sme súdení. Prekážala mi na ňom jeho dusivá vôňa a predovšetkým lepivý efekt na vlasoch - nech som sa snažila akokoľvek, sprej im nedodal žiadnu textúru ani objem, iba ich spľasol a zaťažil. 

Maska na vlasy z radu Elseve Extraordinary Clay od L`Oréal tiež mojim vlasom vôbec neprospela, práve naopak. Vlasy sa mi po použití mastili ešte viac (pritom žiadaný výsledok mal byť presne opačný) a ako bonus som "získala" svrbiacu pokožku hlavy. Viac sa dočítate v tomto článku.

Antiperspirant Stress Resist od Vichy je dôkazom, že aj z obľúbenca sa môže stať po rokoch prepadák. Pred štyrmi rokmi som vychválila jeho účinnosť, aktuálne mi však nielen že nevyhovoval (poteniu zabraňoval naozaj iba symbolicky, a to som ho ani nepoužívala v najhorúcejšom období roka), ale nakoniec ma po ňom svrbelo podpazušie a bol mi vyslovene nepríjemný.

Trojica textilných masiek z radu Pick and Go značky Marionnaud je typom produktu, ktorý som nepochopila. Ako to malo fungovať a nefungovalo, som opísala na tomto mieste. Napriek trom pokusom sa mi nepodarilo ani jednu masku "aktivovať" tak, aby vydržala na pleti predpísaný čas, nevyschla a nezačala z tváre padať. 


A pri maske ešte ostanem. Hydratačnú masku Quenching Mineral Mask od Vichy som si kúpila zo zvedavosti na dovolenke, pretože u nás sa nepredáva. A zistila som, že o nič neprichádzame. Maska je napchatá alkoholom, ktorý mňa sťahuje a vysušuje, a teda hydratačné účinky na sebe nepociťujem ani omylom. Pleť nebola po použití vôbec v dobrej forme, pozorovala som už spomenuté stiahnutie, šupinky a začervenanie, teda presne to, proti čomu treba hydratačnou maskou bojovať.  

Krém 3 v 1 Caudalie Vine[Activ] bol súčasťou boxu, ktorý som si začiatkom roka 2017 objednala. Na rad sa dostal až nedávno, na prelome jesene a zimy. A keďže som sa naň tešilo, o to väčšie bolo moje sklamanie. Krém nedostatočne hydratoval, pleť ma po použití mierne pálila, bola citlivá na dotyk a ani "pachová" stopa nebola žiaden hit. Miniatúru som ani nedopoužívala. 

Bola som veľmi šťastná, keď som v parfumérii Douglas narazila na plniteľný flakón, do ktorého sa dá obsah naliať. Písala som o ňom v článku o produktoch Biotherm. Moja radosť trvala iba krátko, a to do chvíle, keď sa mi obsah flakónu vylial do kozmetickej taštičky, napriek tomu, že bol riadne uzavretý. Niekde tam musí byť nejaká medzierka, ktorou sa obsah dostáva von. Neprišla som na to, kde, ale riadne ma to znechutilo. Budem dúfať, že kazový je iba tento môj exemplár

Dnešný článok zakončím nekozmetickým produktom, ktorý ale pochádza od kozmetickej značky, takže si myslím, že sem patrí. Sviečka Mediterranean Sea Salt od The Body Shop síce vonia krásne a primerane intenzívne, ale má veľmi slabý knôt. Tým pádom nevyhorí rovnomerne do jazierka, ale vytvára tunel s množstvom nespotrebovaného vosku po bokoch, ktorý potom musím prácne získavať aspoň pre aromalampu. V minulosti som mala so sviečkami tejto značky iba tie najlepšie skúsenosti, o to horšia bola zrážka s realitou.


2 komentáre:

  1. No stáva sa, že niečo nevyjde. Aj ja už mám za tento rok slušnú zbierku prepadákov. Najviac ma sklamala značka Pupa. Skúsila som dva produkty a ani jeden mi extra nesadol. A tiež ma dosť sklamal očný balzam Manufaktura. Je proste slabý ako čaj, nerobí nič.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna Pupa vobec nelaka, nic som od nich nemala a ani po tom netuzim, aj tie ich obchody su mi niecim nesympaticke... Manufakturu by som skusila, ale maju toho tolko, ze neviem, z ktoreho konca zacat :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.