pondelok 15. septembra 2014

HAUL: Dni Marianne 2014

Je lepšie nemať veľké očakávania a byť príjemne prekvapený. To sa mi potvrdilo aj na tohtoročných Dňoch Marianne. Keď som si na konci augusta kúpila časopis s kupónmi, dojem na mňa neurobili. Takže som upustila od zámeru urobiť špeciálny wishlist len na toto podujatie a utešovala som sa tým, že aspoň ušetrím. Nakoniec to s tým šetrením nebolo až také intenzívne, ale k tomu sa dostaneme. Na nákup mi stačila hodinka v nákupnom centre Eurovea v Bratislave v piatok poobede. Sama som bola prekvapená, že som to zvládla tak rýchlo, ale jednak sa mi podarilo vyhnúť sa (pod)večerným davom, druhak som mala aspoň približný nákupný zoznam v telefóne a v neposlednom rade som mala so sebou dieťa, ktoré celkom spoľahlivo funguje ako časomiera.


DM Drogerie-markt (zľava 30% na sortiment L`Oréal Paris):


Pleťová voda Sublime Glow - ako je niekde napísané slovo "rozjasňujúci", tak už som lapená. Táto síce obsahuje alkohol, z čoho nie som na vetvi (to mám za to, že nečítam zloženie), ale nie je ho vôbec cítiť, tak to risknem. Rozjasňovač Lumi Magique (Odtieň 1 Light) je už pomaly "blogová legenda" (copyright Černá Moora), uvidíme, čo sa v ňom skrýva. Jedna pani povedala, že údajne je to dvojník Touche Éclat od YSL a nakoľko obe značky patria pod jednu skupinu (kozmetickú nie cenovú), mám sklony tomu veriť. Sublime Body Nutrisoft, výborný názov pre telové mlieko, veď kto by nechcel mať úžasné telo? Po tomto mlieku som pokukovala už minule pri bežnom nákupe, ale pomer množstvo/cena sa mi zdal nevýhodný, keďže u mňa idú telové mlieka na hektolitre, ale so zľavou už nebolo nad čím váhať.

FAnn parfumérie poňali Dni Marianne svojrázne. Oficiálne som ich v knižke s kupónmi nenašla, ale na predajni mali vylepený oznam o zľave 25% na všetok tovar, tak som tam "nakukla".


Chcela som púder Universelle Libre od Chanel, ale bohužiaľ v pobočke Eurovea nemali môj odtieň. Aspoň som si urobila radosť dvoma položkami z wishlistu a to pleťovou vodou Bourjois Tonique Vitaminé a tekutým rúžom Rouge Edition Velvet v odtieni 02 Frambourjoise. (Vyskúšala som aj parfum Modern Muse od Estée Lauder, lebo reklamy naň vidím pravidelne a aj názov sa mi páči, ale bola som sklamaná, pre mňa osobne je to tuctovka, modernú múzu si predstavujem úplne inak.)

Potom som pokračovala do Marionnaud (zľava 25% na celý sortiment). Možno sa pýtate, prečo som nešla rovno tam a zastavovala sa ešte vo FAnn. Nuž preto, že vo FAnn akceptujú aj platbu poukážkami Ticket Compliments (ktoré dostávam-e v zamestnaní ako benefit a odkladám si ich práve na nákupy kozmetiky), takže FAnn je vždy moja prvá voľba a do Marionnaud chodím len značky, ktoré nezoženiem vo FAnn. Ako napríklad dekoratívna kozmetika Yves Saint Laurent, ktorej sú exkluzívnym predajcom na Slovensku alebo produkty ich privátnej značky.


Môj nákup - mascara Volume Effet Faux Cils Baby Doll v odtieni 01 Fetish Black (zaujímavo zvolený názov) a tri produkty značky Marionnaud - rúž na pery Rouge Sorbet v odtieni 02 Dazzling Raspberry, mini odličovač vodeodolného očného make-upu (aktuálny odličovač od MUFE som v týchto dňoch spotrebovala a odličovacie mlieko na moje mascary jednoducho nestačí, tak som chcela testnúť tento, kým sa vrhnem na odličovacie balzamy, ktoré mám v rezerve) a (tradične) kozmetické papierové vreckovky. K tomu som dostala vzorku séra Biotherm Skin-Best (zaraďujem do zložky "na testovanie") a make-upu Max Factor Whiped Creme, bohužiaľ v nepoužiteľnom (pre mňa) odtieni 75 Golden (whyyyyyyyy???? ... tú zaradím jedine tak do koša. Prípadne, keby mal niekto zaujem...). A ešte ich katalóg a poukaz na 10 EUR pri nákupe nad 59 eur (treba využiť do 31. októbra plus je tam ešte niekoľko podmienok, takže to asi vypustím).

Nakoniec L`Occitane (zľava 20% + darček k nákupu), tam som si chcela kúpiť len náhradnú náplň niektorého z ich mydiel na ruky (pamätáte sa na odličovací olej Shu Uemura, ktorý "strašil" na blogu niekoľko mesiacov? Tak flakón z neho som si nechala a používame ho na dávkovanie tekutého mydla).


Lenže v predajni som zbadala, že majú v ponuke ako súčasť radu Bonne Mere pravé marseillské mydlo v tuhej aj tekutej forme a nebolo mi viac treba, musela som mať obe. A ešte takú drobnosť, Magic Key, akýsi "kľúč" na stláčanie kovovej tuby, aby sa z nej vytlačilo čo najviac produktu. Ako darček som si mohla vybrať jednu z piatich miniatúr z radu Beurre de karité (šampón, kondicionér, sprcháč, telové mlieko, krém na ruky) - zvolila som telové mlieko, už som ho mala a je skvelé. Dostala som aj leták zameraný na rad Divine Immortelle obsahujúci jednu vzorku - Divine Sérum. Vyskúšala som aj vôňu Mer&Mistral, ktorá je pánska, ale mne by sa celkom páčila aj pre mňa, je taká čistá a svieža, ach... maybe one day.

Až na ten púder Chanel, ktorý som nezohnala, som s mojimi nákupmi veľmi spokojná. Recenzie a články venované jednotlivým produktom nájdete na blogu časom, ako ich budem postupne skúšať a pridávať do svojej rutiny.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.