štvrtok 22. decembra 2016

TOP 10: Obľúbená kozmetika júl - december 2016

Ako som ohlásila na konci pondelkového článku, po tom najhoršom z roku 2016 to vyvážime obľúbencami druhej polovice roka. (Tých za prvý polrok nájdete na tomto mieste a tých z leta zasa tu.) Pôvodne som ich chcela zoradiť podľa abecedy, ale nakoniec som sa rozhodla zoskupiť ich podľa typu a miesta použitia, prišlo mi to logickejšie.


Začnem vlasovou kozmetikou a tu sa u mňa najlepšie zapísal texturizačný sprej Bumble and bumble Bb Thickening Dryspun Finish. Stalo sa tak vďaka jeho veľmi jemnej (takmer nepostrehnuteľnej) "suchej" konzistencii, ktorá absolútne nezaťažuje, nezlepuje ani nemastí vlasy. Tie boli po použití nadýchané, vzdušné a ľahko sa upravovali.

Z pleťovej kozmetiky tu mám hneď tri produkty. Balzam Biotherm Biosource Balm-to-Oil na odlíčenie pleti a zároveň na jej očistenie od dopadov mestského ovzdušia bol skvelý na odlíčenie tváre aj očí (vrátane vodeodolných produktov). Pri kontakte s pleťou sa balzam premenil na príjemný olej, ktorý postupne rozpustil všetok make-up. Vyhovovala mi aj diskrétna vôňa a praktické balenie. Pleť bola po použití čistá a svieža bez mastného filmu. Zo všetkých odličovacích balzamov, ktoré som doteraz skúsila, sa mi tento javil najlepšie.

Z noviniek radu Smart od Clinique (písala som o nich tu) ma najviac zaujal nočný krém Smart Night. U neho som aspoň mala pocit, že niečo robí. Ráno som sa budila s oddýchnutou a primerane hydratovanou pleťou. Krém mal nemastnú krémovo-gélovú textúru, ktorá okamžite vsiakla; nijako nevoňal.

A pri hydratácii ešte ostaneme s maskou Masque Hydra-Lissante, teda hydratačno-vyhladzujúcou maskou značky Sothys (článok tu). Bohatá akoby našľahaná krémová maska prikryla pokožku tváre jemnou voňavou perinkou, ktorá dodala hydratáciu a zároveň zmizíkovala jemné ryhy a vrásky, ktoré vznikli práve nedostatkom vlahy. Pre mňa je to určite maskový objav nielen posledných pár mesiacov ale aj rokov.

Spoločným menovateľom ďalšej trojice sú ruky. Najprv hygiena: tekuté marseillské mydlo s vôňou olív od Le Petit Marseillais bolo zároveň spomienkou na letnú dovolenku. Pokožku rúk vôbec nevysušovalo a zanechalo ju prevoňanú pomerne silnou (na moje pomery) až dezinfekčnou arómou, ktorá mi prekvapivo vyhovovala. Potešila ma aj ľudová cena, škoda len tej obmedzenej dostupnosti.

Čisté ruky vyžadujú ošetrenie v podobe výživy a hydratácie a toto na 100% spĺňa krém na ruky s maslom karité od L`Occitane. Používam ho na noc, lebo na deň je pre mňa príliš mastný a vsakuje sa pomalšie. Túto jeho vlastnosť ale využívam na to, že si ním masírujem kožičku okolo nechtov. Nemusím zdôrazňovať parfumáciu, ktorou je jedna z mojich topiek, hrejivá a upokojujúca, zároveň čistá... jednoducho karité.

Tento rok som si kúpila (iba) tri laky. Rozhodovanie, ktorý zaradiť medzi moje "najky", netrvalo dlho. L`Oréal Color Riche v odtieni 405 Addictive Plum (viac o ňom tu) to vyhral úplne jednoznačne vďaka kombinácii krásnej farby, jednoduchej aplikácie (za čo vďačíme skvelému štetcu) a akurátnej (u mňa päťdňovej) výdrže. V lete kolovali správy, že tieto laky budú končiť, ale zatiaľ sa tak nedeje.

Od laku plynule prechádzam k ostatnej dekoratívnej kozmetike. Po dlhšej dobe som objavila mascaru, ktorá ma nadchla. Je ňou Lash Queen Mascara Sexy Blacks (písala som o nej v tejto recenzii) od značky Helena Rubinstein. Dostala ma už svojim obalom, ktorý pasujem za jeden z najkrajších vôbec (na čipku v takýchto detailoch mám slabosť). Ale potešená som bola hlavne z kefky, ktorá vyhovovala môjmu tvaru oka, z primerane hustej farbiacej hmoty, z výdrže a v neposlednom rade z efektu, ktorý vytvorila na riasach (objem + vytočenie). Konečne po rokoch zase high-end mascara, ktorá stojí za tie prachy.

Výber toho najlepšie zakončím dvoma rúžmi. Nevedela som si vyhrať, ktorý z nich je lepší, a tak som zaradila oba. Každý je totiž skvelý iným spôsobom Pop Lip Colour + Primer od Clinique v lesklom odtieni 13 Love Pop (viac tu) je skôr "každodenný" typ ladiaci s prirodzeným odtieňom mojich pier, po ktorom siaham, keď si nechcem komplikovať život zložitou aplikáciou a mám chuť na niečo s ľahším krytím (ktoré je ale vyvážené menšou výdržou).

Rúž L`Oréal Color Riche v limitovanom odtieni 435 Plum My Nights je pre mňa asi najväčšie kozmetické prekvapenie tohto roka. Písala som o ňom v tomto článku. Ohúril ma sýtou pigmentáciou, ktorá mu ale absolútne neuberá na komforte nosenia. Zároveň je to na moje pomery neuveriteľný držiak, ktorý už prežil nejeden obed v takmer perfektonom stave, len s drobnými následnými opravami a večer som ho dokonca musela odličovať. U mňa doteraz vec neslýchaná. Trochu som sa bála toho výrazného tmavého odtieňa, ale vďaka spomenutým vlastnostiam je tento rúž na denné nosenie úplne bezproblémový, akurát sa treba trochu vyhrať s presnou aplikáciou. Malé bezvýznamné plus má aj za nevšedný obal (najprv som bola z neho v rozpakoch, ale už som si zvykla a páči sa mi).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.